Articolele din categoria ACTUAL:

Nelu Iordache şi DRDP Craiova au fost trimişi în judecată în dosarul Transalpina Alt tip
DOSARUL TRANSALPINA. Nelu Iordache şi DRDP Craiova au fost trimişi în judecată
Omul de afaceri Nelu Iordache, compania Romstrade şi şefii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova au fost trimişi în judecată în dosarul Transalpina. Acuzaţiile sunt de abuz în seviciu, fals intelectual şi uz de fals pentru decontarea unor lucrări care de fapt nu s-au realizat. Nelu Iordache, în calitate de director al companiei Romstrade, este acuzat de instigare la aceste infracţiuni. Prejudiciul depăşeşte 22 de milioane de lei, dar a fost integral recuperat.
Medicii sfătuiesc populaţia să se vaccineze antitetanos Alt tip
ROMÂNIA, SUB BLESTEMUL APELOR. Medicii sfătuiesc oamenii să se vaccineze antitetanos
Chiar dacă vremea s-a mai îmbunat, pericolul de inundaţie nu trece. Hidrologii au prelungit avertizările cod galben şi portocaliu pentru râurile din sud. Iar începând din această dimineaţă, de la ora şase, a intrat în vigoare un cod galben de inundaţii pe Dunăre. De luni, însă, se trece la cod portocaliu. Avertizare e valabilă până pe 26 mai şi vizează judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. În continuare, situaţia e gracă în Vrancea, unde zeci de gospodării au fost inundate.
40% dintre români suferă de hipertensiune arterială Alt tip
Doi din trei români mor din cauza acestei afecţiuni: "La adulţi, această boală NU SE VINDECĂ"
Doi din trei români mor din cauza bolilor cardiovasculare şi patru din zece suferă de hipertensiune arterială. Datele arată că, la fiecare 30 de minute, un român suferă un infarct, iar la fiecare 20 de minute, un altul suferă un accident vascular cerebral, ambele afecţiuni, complicaţii ale hipertensiunii. De vină sunt stresul, alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul.
Cele 40 de maici se vor muta la un cămin social  Alt tip
ZECI DE MĂICUŢE, EVACUATE. Mănăstirea s-a crăpat, după ce dealul din apropiere a luat-o la vale
Zeci de măicuţe de la o mănăstire din judeţul Buzău au fost evacuate, după ce dealul de sub aşezământ a luat-o la vale cu tot cu chilii. Pereţii au crăpat şi riscă să se prăbuşească, iar autorităţile au oprit curentul electric şi gazele, pentru că alunecarea a pus în pericol reţelele. Monument istoric datând de la sfârşitul secolului al 16-lea, Mănăstirea Răteşti abia căpătase o finanţare europeană de 4 milioane de euro pentru reabilitare, însă acum e la un pas de dispariţie.