Articolele din categoria ACTUAL:

Se circulă în condiții de ceață în 4 județe ale țării. Manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Mangalia, închise din cauza vântului puternic
Se circulă în condiții de ceață în 4 județe ale țării. Manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Mangalia, închise din cauza vântului puternic
Centrul Infotrafic anunţă, sâmbătă, că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, dar se circulă în condiţii de ceaţă în judeţele Arad, Caraş-Severin, Prahova şi Timiş. De asemenea, din cauza vântului puternic, sunt sistate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Mangalia.
Zamislirea Sfintei Fecioare Maria
Sărbătoare 9 decembrie: Zi cu importanță uriașă în calendarul ortodox - Zi de post - Dezlegare la pește
Zamislirea Sfintei Fecioare Maria este praznuita pe 9 decembrie. Amintim ca Sfantul Ioachim era din semintia lui Iuda si descendent al Regelui David. Ana era fiica preotului Matan, din semintia lui Levi. Ana s-a casatorit in Nazaret cu Ioachim si la batranete a nascut-o pe Maica Domnului.Cei doi duceau o viata curata inaintea lui Dumnezeu si la fiecare praznic luau doua parti din castigul lor pentru a darui saracilor si lui Dumnezeu.
Horoscop chinezesc săptămâna 11-17 decembrie 2023
Horoscop chinezesc săptămâna 11-17 decembrie 2023. Energiile devin mai intense, pe masură ce ne îndreptăm spre Anul Dragonului. Patru zodii vor avea noroc din plin
În conformitate cu învățăturile milenare ale astrologiei chinezești, energiile care preced intrarea în anul Dragonului sunt considerate puternice și vibrante. Astfel, în săptămâna 11-17 decembrie 2023, cei care se află sub influența a patru zodii vor resimți un flux pozitiv al evenimentelor și vor avea parte mult noroc în diverse aspecte ale vieții lor.
Tradiția nebună de Crăciun din Austria
Tradiția nebună de Crăciun din Austria. Avertisment pentru turiști: „Ești biciuit. Nu este amuzant, chiar doare. Nu ieșiți afară”
Cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Austria devine gazda unei tradiții excentrice și captivante numită „Krampuslaüfe” sau „Krampusnacht”. Aceasta este o sărbătoare veche în care locuitorii se îmbracă în costumele înfricoșătoare ale demonului Krampus pentru a speria trecătorii, în special copiii. Cu toate că spectacolul pare să fie un moment de distracție, turiștii sunt avertizați să fie precauți și să înțeleagă că această tradiție este una serioasă și că implică niște jocuri care pot fi periculoase. 
Doi escroci români au pus pe jar poliția din Elveția. Foto: swissinfo.ch
Noua metodă de înșelătorie prin care doi escroci români au pus pe jar poliția din Elveția
Politia din Elvetia vine cu o avertizare importantă cu privire la o nouă înșelătorie care a devenit tot mai răspândită în ultima perioadă. Potrivit autorităților, oricine rezervă un masaj la domiciliu pe platformele de întâlniri online se expune riscului de a fi drogat și jefuit. Această metodă de înșelătorie a reușit deja să facă victime în mai multe cantoane ale țării, iar primele arestări în legătură cu aceste incidente au fost deja efectuate. 
Zodiile predispuse la atacuri de panică și anxietate
Ele sunt zodiile predispuse la atacuri de panică și anxietate. Exagerează și se sperie din orice
Anxietatea și atacurile de panică pot afecta pe oricine, dar există anumite zodii care sunt mai predispuse să experimenteze aceste sentimente și reacții intense.  Indiferent de circumstanțe, aceste zodii tind să exagereze și să se sperie din orice. Fie că este vorba de lucruri mărunte sau de situații mai complexe, ele au tendința de a amplifica fricile lor interioare, simțindu-se copleșite de anxietate.
Biserica miracol din Județul Argeș, unde niciun cuplu care s-a căsătorit nu a divorțat
Biserica miracol din Județul Argeș, unde niciun cuplu care s-a căsătorit nu a divorțat
Undeva, pe dealul Flămânda, aflat la marginea orașului Câmpulung, se ridică un loc sfânt care a devenit subiect de legendă: Biserica miracol din Județul Argeș. Această biserică este ușor de observat din toate direcțiile, iar ceea ce o face cu adevărat specială este faptul că niciun cuplu care s-a căsătorit aici nu a cunoscut vreodată divorțul. Este un fenomen atât de rar și de remarcabil, încât atrage priviri curioase și adevărați căutători de adevăr și fericire.
ANAF, peste 4.000 de controale și decizii de impunere record de 446 milioane lei în noiembrie
Încasările fiscale, în plină forță. ANAF, peste 4.000 de controale și decizii de impunere record de 446 milioane lei în noiembrie
În luna noiembrie 2023, Agenția Națională de Administrare Fiscală a întreprins aproximativ 4.000 de acțiuni de control fiscal, vizând contribuabilii din diverse sectoare economice. Aceste acțiuni au avut ca scop principal colectarea veniturilor și identificarea eventualelor încălcări ale legislației fiscale. Prin intermediul deciziilor de impunere aplicate în această perioadă, ANAF a reușit să adune suma totală de 446 milioane lei, contribuind astfel la consolidarea și eficientizarea sistemului fiscal din România.
Medici - imagine de arhivă
Medicii de familie, într-un nou conflict cu CNAS. Începând din 11 decembrie, mai multe cabinete ar putea fi închise - Risc major în Mureș
Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile, după ce Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) nu au respectat termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie. În acest context extrem de delicat, mai mulţi medici de familie din judeţul Mureş au anunțat că vor ca de luni, 11 decembrie, să închidă cabinetele.
ANRE îi răspunde lui Ciolacu pe tema creșterii prețului la gaze
ANRE îi răspunde lui Ciolacu pe tema creșterii prețului la gaze: Controale la sânge la furnizori
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că are în desfășurare 171 de acțiuni de control la operatorii economici din sectorul energiei electrice și gazelor naturale. Această declarație a fost făcută de către instituția de reglementare a pieții de energie ca urmare a afirmațiilor premierului Marcel Ciolacu, în care acesta acuză unii furnizori că au crescut prețul la gaze fără motive întemeiate. 
Horoscopul dragostei, săptămâna 11 - 17 decembrie
Horoscopul dragostei, săptămâna 11 - 17 decembrie. Astrele au scris cu litere de lege numele zodiilor care încep noi povești de iubire
Astrele au pregătit un început plin de emoții pentru zodiile care încep noi povești de iubire în săptămâna 11 - 17 decembrie. Cu Luna Nouă în Săgetător, de pe 12 decembrie, aducând un suflu proaspăt în toate domeniile vieții, este timpul ca dragostea să se instaleze și să transforme viețile lor. Energia și entuziasmul emanate de această poziție astrală indică faptul că, în perioada imediat următoare, este posibil să se întâmple întâlniri fericite și să se creeze legături puternice între sufletele lor.
Trendul de pe TikTok care le pune tinerilor viața în pericol
Trendul de pe TikTok care le pune tinerilor viața în pericol. Cățărări pe clădiri periculoase pentru câteva aprecieri
O nouă provocare de pe TikTok pune în pericol viața a sute de tineri. Trendul „urbex” venit de peste ocean provoacă tinerii să exploreze zone abandonate și greu accesibile sau interzise, doar pentru a realiza câteva poze sau videoclipuri. La noi, adolescenții au pus ochii pe clădirea Magazinului Unirea. În aceste sens, am trimis o solicitare către Poliție și către administratorul clădirii. Până acum nu am primit un răspuns.
Azomureș a oprit producția. Foto: azomures.com
Revoltă în industria chimică: Azomureș a oprit producția în semn de protest față de măsurile guvernanților români
Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, dar și cel mai mare consumator de gaze din țară, a luat o decizie radicală de a opri producția de amoniac și îngrășăminte pe întreaga perioadă a lunii decembrie. Această mișcare surprinzătoare vine ca urmare a nemulțumirilor adunate în rândul conducerii combinatului, care acuză „un set de politici și o lipsă de acțiune din partea autorităților” ce au un impact negativ asupra marelui sector industrial local.