Articolele din categoria ACTUAL:

FTinerii, îndemnați la gesturi extreme, în mediul online/ Arhivă foto
Tinerii, îndemnați la gesturi extreme, în mediul online! Aplicația, lansată în urmă cu doar o săptămână - Pericol uriaș
Un nou fenomen extrem de periculos ia amploare în mediul online: postările care încurajează sinuciderea, în special în rândul copiilor. Totul se întâmplă pe noua aplicație de socializare Threads, unde utilizatorii au început să se confrunte cu un val de cyberbullying. Victime ale acestui trend periculos sunt, în special, tinerii. Specialiștii trag un semnal de alarmă în acest sens. 
Autocamion încărcat cu mașini, în flăcări pe DN1/ Captură video
Autocamion încărcat cu mașini, în flăcări pe DN1! Focul s-a extins la 4 din cele 6 autovehicule transportate - VIDEO
Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la un autocamion încărcat cu autoturisme ce se deplasa pe DN1. Focul a cuprins mai întâi cabina autocamionului și s-a extins apoi la 4 din cele 6 autoturisme pe care acesta le transporta. Șoferul a reușit să se evacueze la timp, fiind în siguranță în afara autocamionului. Acesta a necesitat însă îngrijiri medicale după ce ar fi suferit un atac de panică.
Sfanta Iuliana; Sfantul Temistocle
Sărbătoare 21 decembrie. Mari sfinți pomeniți astăzi în calendarul ortodox. Zi de post - Dezlegare la ulei și vin
Sfanta Iuliana este praznuita pe data de 21 decembrie. Sfanta Iuliana a trait la sfarsitul secolului al III-lea, inceputul secolului al IV-lea. Era fiica unor parinti bogati, care au logodit-o cu Eleusie, un senator pagan. Iuliana a refuzat sa se casatoreasca cu Eleusie, motivand ca nu este crestin. Din aceasta cauza, tatal fetei o va da in mainile lui Eleusie, spre a fi judecata si pedepsita. Pentru ca a refuzat sa se inchine idolilor pagani, Iuliana a fost spanzurata de par, i s-au ars parti ale trupului cu fiare inrosite si a fost aruncata intr-un cuptor incins, din care a iesit nevatamata. Vazand cele intamplate, 500 de barbati si 130 de femei au lepadat credinta pagana. Din porunca lui Eleusie toti au fost ucisi, impreuna cu Iuliana, care avea doar 18 ani.
Accident rutier/Captură video
Val de accidente pe șoselele din țară! Trei morți și mai mulți răniți - Familii devastate, în prag de sărbători
Val de accidente grave în pragul sărbătorilor! O persoană a murit iar alte șapte au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat într-un șanț în județul Dâmbovița. Acolo a fost activat planul roșu de intervenție, iar victimele au fost transportate de urgență la spital. În Brașov, un copil de 16 ani și un șofer au murit, iar alte trei persoane au fost preluate de medici în stare gravă. Totodată, un accident grav a avut loc și în centrul Capitalei la orele de vârf. Șoferul unui taxi privat a ajuns la spital. 
La Cadastru se conturează un posibil dezastru: o clădire din cinci are risc seismic 
68 de spitale funcționează în clădiri construite înainte de 1900 iar 118 școli au risc seismic de gradul I. Raport devastator al Curții de Conturi
Un raport al Curții de Conturi a scos la iveală o situație alarmantă în infrastructura de sănătate și educație din România. Conform acestui studiu, nu mai puțin de 68 de spitale din țară își desfășoară activitatea în clădiri construite înainte de anul 1900. Această situație ingrijorătoare pune în pericol siguranța și securitatea pacienților și personalului medical, cu riscuri majore de prăbușire sau probleme de funcționare a infrastructurii medicale.
În microbuz erau muncitorii din Sri Lanka
Un pasager a MURIT, alți 6 au ajuns la spital, după ce un microbuz s-a răsturnat în jud. Dâmbovița. S-a activat plan ROȘU - VIDEO
Plan roșu de intervenție la un accident rutier, produs miercuri seară, în județul Dâmbovița. Un microbuz s-a răsturnat în afara părții carosabile. Vehiculul ar fi intrat cu viteză într-un cap de pod, la o curbă. Potrivit presei locale, a fost confirmată moartea unui pasager, iar alții 6 au fost transportați, în stare gravă, la spital. Atenție, informații cu un puternic impact emoțional.
Bătălia de interese din vămile românești
Bătălia de interese din vămile românești și de pe Aeroportul Otopeni. Echipa care face jocurile, demascată la Culisele Statului Paralel
România vrea să intre în spațiul Schengen, dar are în dotarea vămilor un scaner vechi de 17 ani și aceleași 15 sisteme de scanare fără drept de utilizare, nefolosite de 7 ani. Speranța vine din PNRR, astfel că recent, Ministerul Finanțelor a anunțat că birourile vamale de frontieră vor fi dotate, în următorii ani, cu 26 de scanere, primele aparate urmând să fie livrate și montate chiar la începutul lui 2024.
Colinde românești și rugăciunea „Tatăl nostru” au răsunat în inima Londrei. Foto: Facebook/ROconect
VIDEO.Colinde românești și rugăciunea „Tatăl nostru” au răsunat în inima Londrei. Spectacol impresionant dat de români
Un moment istoric s-a derulat recent în inima Londrei, în celebrul Trafalgar Square, unde o mare de români s-a adunat pentru a cânta colinde și a rosti împreună rugăciunea "Tatăl nostru". Evenimentul deosebit a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, atrăgând mii de români care locuiesc în Londra. Imaginile emoționante au devenit virale pe platforma de socializare Facebook, captivând atenția internauților din întreaga lume.
Cea mai mare bancă din România își lasă clienții fără operațiuni bancare chiar în perioada Revelionului
Cea mai mare bancă din România își lasă clienții fără operațiuni bancare chiar în perioada Revelionului
Într-o mișcare neașteptată, Banca Transilvania, cea mai mare instituție bancară din România, a anunțat că își va suspenda operațiunile online în perioada 30 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024. Prin urmare, clienții nu vor mai putea avea acces la serviciile lor bancare și se vor vedea restricționați la efectuarea doar a plăților cu cardul. Această informație a fost comunicată clienților printr-un e-mail trimis de bancă marți, dar și postată pe site-ul oficial al instituției bancare.
Internatul prăbușit în Odorheiul Secuiesc. Foto: Inquam
Administratorul firmei care efectua lucrarea la internatul prăbușit în Odorheiu Secuiesc, plasat sub control judiciar. Judecătorii au respins cererea de arest preventiv
Patronul companiei responsabile de lucrările de racordare la rețeaua de canalizare a internatului liceului din Odorheiu Secuiesc, în urma cărora un perete s-a prăbușit și a dus la tragicul deces al unui elev, a fost plasat sub control judiciar, au decis magistrații, care au respins propunerea procurorilor, care ceruseră măsura arestului preventiv. 
Crin Antonescu a risipit zvonurile privind plecarea sa Exclusiv
Crin Antonescu a rupt tăcerea, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel. Mai revine în politică? Ce suspiciuni a avut în legătură cu Victor Ponta?
Fostul lider PNL Crin Antonescu a rupt tăcerea, după ani de zile în care a stat departe de luminile scenei politice, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel. Omul despre a cărui retragere surprinzătoare de la șefia PNL se spune că a schimbat cursul politicii autohtone din ultimul deceniu a răspunsul tuturor întrebărilor Ancăi Alexandrescu. 
Marcel Ciolacu, declarații despre proiectul privind consolidarea combaterii evaziunii fiscale
Marcel Ciolacu, despre proiectul privind consolidarea combaterii evaziunii fiscale: Nu scapă nimeni de închisoare. Dezincriminarea faptelor nu există
Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut declarații miercuri, în legătură cu proiectul privind măsurile de consolidare a capacității de combatere a evaziunii fiscale, adoptat de Camera Deputaților. El a subliniat faptul că în acest proiect nu există nicio scăpare de închisoare pentru cei vinovați, iar dezincriminarea faptelor nu reprezintă o opțiune.
31% dintre români spun cea mai mare realizare financiară în acest an a fost să înveţe cum să economisească
31% dintre români spun cea mai mare realizare financiară în acest an a fost să înveţe cum să economisească
Un studiu recent a pus sub lupă relația românilor cu banii în anul care se apropie de final. Doar 2 din 10 participanți la studiu au declarat că nu regretă cheltuielile făcute, iar aproape un sfert dintre românii interogați consideră că cea mai mare realizare a anului este faptul că au învățat să economisească. Acest sondaj de profil aduce în discuție atitudinea și mentalitatea consumatorilor români în gestionarea finanțelor lor personale.
Soțul femeii spune că medicii și cadrele din spital l-au lăsat să se descurce singur
O femeie care a suferit un AVC, plimbată 35 de ore între spitale. A rămas cu sechele, dar oamenii din sistem ridică din umeri
Un nou caz șocant în sistemul de sănătate din România. O femeie care a suferit un AVC a fost plimbată timp de 35 de ore, între spitale din două județe, înainte de a fi internată. Pacienta a rămas cu sechele grave, iar responsabili din sistem ridică din umeri. În urmă cu câteva zile, o femeia bolnavă a murit după ce a rămas blocată zeci de minute în liftul spitalului din Slatina. 
Cămătari care au lăsat oameni pe drumuri, ridicați de poliție
Cămătari care au lăsat oameni pe drumuri, ridicați de poliție. Două persoane au ajuns în arest preventiv
Într-o acțiune împotriva camătăriei și spălării de bani, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna au arestat preventiv două persoane implicate în astfel de infracțiuni, iar o altă persoană a fost plasată sub control judiciar. Această operațiune coordonată de autorități a avut ca rezultat prinderea câtorva indivizi care au lăsat în urma lor oameni pe drumuri, afectați de practicile ilegale ale cămătarilor.
Petre Roman, noi dezvăluiri despre relația sa cu Zoe Ceaușescu
Petre Roman, noi dezvăluiri despre relația sa cu Zoe Ceaușescu: „Am cunoscut-o bine. O fată foarte inteligentă, foarte capabilă”
Petre Roman a făcut noi dezvăluiri surprinzătoare despre relația sa cu Zoe Ceaușescu, fiica fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Într-un interviu acordat în cadrul podcastului lui Adrian Artene, fostul premier al României a mărturisit că a avut o legătură specială cu Zoe în tinerețe și a oferit detalii inedite despre modul în care s-au cunoscut.
O închisoare din Brazilia a înlocuit câinii de pază cu gâște. Foto: Agerpres
O închisoare din Brazilia a înlocuit câinii de pază cu gâște. Ce i-a determinat pe oficiali să ia o astfel de decizie
Într-un spectacol surprinzător al inteligenței animale, un cârd de gâște a devenit noua forță de patrulare în jurul unui penitenciar din statul Santa Catarina, în sudul Braziliei. Aceste păsări au impresionat prin eficiența lor, depășind în multe privințe performanțele predecesorilor lor canini. Scopul lor clar: să se asigure că deținuții nu reușesc să fugă de sub supravegherea strictă a închisorii.
Foto: Captură Facebook
Colindul românesc a ajuns în inima Africii. Localnici din Burundi, surprinși cântând "Deschide ușa, creștine"
Mai mulți localnici din Burundi au fost surprinși cântând cu din suflet "Deschide ușa, creștine", una dintre cele mai iubite melodii de Crăciun din România. Cântărețul Ștefan Hrușcă a fost cel care a dezvăluit această întâmplare uluitoare prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, însoțită de un video în care se poate observa un cor al unei biserici ortodoxe din Africa interpretând colindul în limba română.