Articolele din categoria ACTUAL:

Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. Foto: Profimedia
Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. „OMV nu a mișcat un deget pentru Romania. Fiecare condiționalitate a fost negociată la sânge”
România va intra în Spațiul Schengen, dar numai pe căile aeriană și maritimă. În continuare, traficul rutier este blocat la aderare, dar există speranțe ca terestrul să fie acceptat cel mai târziu în 2025. Europarlamentarul Rareș Bogdan a dezvăluit, într-o intervenție la Realitatea PLUS, a dezvăluit culisele negocierilor și felul in care Austria a incercat din răsputeri să pună bețe în roate aderării României la spațiul Schengen.
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ
Guvernul a adoptat, joi, proiectul ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri privind salarizarea personalului din învăţământ şi din alte sectoare bugetare. Astfel, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, creşterile sunt între 19,4% şi 20,5%; creşterea salarială brută medie totală în 2024 fiind de aproape 20%, din care va fi o creştere brută medie de aproape 13% în ianuarie.
Beneficiile românilor odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim. Foto: Profimedia
Care sunt, concret, beneficiile românilor, din martie 2024, odată cu accesul în spațiul Schengen aerian și maritim
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, după 13 ani de negocieri aproape fără speranță, România va fi acceptată în Spațiul Schengen. Dar nu cu totul, ci doar cu transportul aerian și cel maritim. Cel rutier este promis pentru 2025. Prin urmare, ce înseamnă acest lucru, concret, pentru români, în contextul în care cea mai mare problemă, aglomerația din vămi, nu va fi eliminată?
Andreea Marin. Foto: Captură YouTube
Andreea Marin, dezvăluiri cutremurătoare despre divorțul de Ștefan Bănică Jr. „Era o continuă nefericire”
Unul dintre cele mai mediatizate și controversate divorțuri din lumea showbiz-ului românesc rămâne cel dintre Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. În urmă cu 10 ani, această despărțire a făcut valuri mari în presă și a șocat fanii celor doi artiști. Andreea Marin, în vârstă de 49 de ani, și Ștefan Bănică Jr., în vârstă de 56 de ani, au părăsit această relație în 2013, după o căsătorie de șapte ani. Îndrăgita vedetă a ales să își deschidă sufletul și să vorbească despre acest episod din viața sa.  
Alfred Simonis
Simonis critică în termeni duri inițiativa de independență a Ținutului Secuiesc: Nu avem ce dezbate, nu putem negocia suveranitatea și integritatea teritorială
Liderul deputaţilor AUR, Alin Coleşa, a criticat, joi, în plen, reunirea Camerei Deputaţilor în şedinţă pentru respingerea proiectelor privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că este o "forţare procedurală", în timp ce preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a replicat că sesiunea parlamentară nu s-a încheiat şi deputaţii au fost chemaţi la serviciu.