Articolele din categoria ACTUAL:

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie: Fumătorul care bea aghiasmă este considerat păgân. Femeile în perioada de necurăție nu pot să bea aghiasmă
Un fumător nu poate bea aghiasmă de Bobotează pentru că ar fi considerat mai rău decât un păgân. A spus Înaltpreasfințitul Teodosie în urma unui interviu în care a oferit sfaturi cu privire la rânduielile care trebuie respectate cu sfințenie cu ocazia Bobotezei. Mai mult, arhiepiscopul Tomisului a spus și că în perioada de șapte zile cât se bea aghiasmă mare, cuplurile nu trebuie să aibă relații trupești iar femeile aflate la menstruație nu pot atinge sau bea apa sfințită. 
România, traversată de un nou val de aer polar / Foto: Profi Media
Valul de aer polar a pătruns peste România - Temperaturile ar putea ajunge chiar și la -20 de grade
Vremea suferă o schimbare bruscă și semnificativă în România, pe fondul intrării ciclonului polar care a generat fenomene extreme în nordul Europei. Acest ciclon polar se va extinde asupra întregii țări la începutul săptămânii viitoare, aducând cu el temperaturi scăzute și ninsori în toate regiunile. Cele mai scăzute temperaturi sunt așteptate să survină marți și miercuri dimineața.
Slujbă Bobotează / Captură video
Bobotează 2024. Îmbulzeală și îmbrânceli la apa sfințită, dar și după ce crucile aruncate în Dunăre au fost recuperate de aceeași persoană
Românii au sărbătorit sâmbătă Boboteaza, care pe lângă Sărăbătoarea Sfântului Ion din 7 ianuarie, încheie perioada sărbătorilor de iarnă. Bisericile din țară au fost pline, iar în capitală slujba de la Patriarhie a fost oficiată de Preasfințitul Daniel. Sărbătoarea nu a fost lipsită de incidente. La Constanța, slujba de sfințire a apei de Bobotează s-a transformat într-o îmbulzeală în toată regula și a fost nevoie de intervenția polițiștilor după ce toate cele 3 cruci aruncate din barcă în Dunăre de către Înaltpreafințitul Teodosie au fost recuperate de aceeași persoană.