Articolele din categoria ACTUAL:

Mihaela Bilic. Foto: Facebook
Alimentele anti-foame, care ajută și la slăbit, dezvăluite de Mihaela Bilic. Nutriționista aruncă în aer miturile: „Carnea nu îngrașă”
Renumita nutriționistă Mihaela Bilic a dezvăluit în mediul online un secret despre alimentele anti-foame, care nu doar ne ajută să scăpăm de acea senzație sâcâitoare, dar pot fi și utile în procesul de slăbire. Această problemă de alimentație, întâlnită frecvent în rândul multora dintre noi, îi pune pe mulți în dificultate, chiar și atunci când respectăm strict mesele zilnice.
Studiul surprinzător care recomandă să nu-ţi mai faci patul dimineaţa
Studiul surprinzător care recomandă să nu-ţi mai faci patul dimineaţa. De ce trebuie să renunți la acest obicei
Un nou studiu sugerează că ar trebui să renunțăm la obiceiul de a ne face patul dimineața. Această recomandare aparent contraintuitivă a stârnit curiozitatea multora și a pus sub semnul întrebării practica zilnică a milioanelor de oameni din întreaga lume. Cu toate că sună paradoxal, cercetătorii din domeniul somnului și al productivității au descoperit motive surprinzătoare pentru care nu ar trebui să ne mai ocupăm de aranjarea patului la prima oră a dimineții. 
Un șofer a țepuit un service auto prin metoda „merg să fac proba”, dar a fost declarat nevinovat. Foto: Profimedia
Un șofer a țepuit un service auto prin metoda „merg să fac proba”, dar a fost declarat nevinovat. Explicațiile Judecătoriei Rădăuți
 Judecătoria Rădăuți a decis să-i declare nevinovați pe un bărbat și o femeie, ce fuseseră trimiși în judecată pentru acuzații de înșelăciune. Potrivit anchetei, cei doi indivizi au adus un automobil Audi A6 într-un service auto pentru a beneficia de reparatii. Totuși, în momentul încheierii lucrărilor, cei doi au spus personalului service-ului că iau mașina pentru a-i face proba și s-au făcut nevăzuți.
Doar autoturismele și autocarele mai pot circula spre si dinspre Ucraina (foto: BZI)
Fermierii nu renunță, proteste în 24 de județe. Vama SIRET, blocată pentru TIR-urile din Ucraina. Blocaj la Constanța, dar și la intrarea în București - VIDEO
Blocaj total în Vama Siret, unde transportatorii și fermierii care protestează nu au mai lăsat camioanele ucrainene să treacă. Protestatarii s-au luat la ceartă cu jandarmii și au amenințat că în zilele următoare vor da foc camioanelor cu cereale din Ucraina. Și pe șoseaua de centură a Capitalei, la Afumați, au fost probleme majore de trafic. Accesul spre portul Constanța este blocat de protestatari, iar manifestații de amploare au avut lor in mai multe orașe din tara, unde mii de tiruri și tractoare au blocat drumurile. Fermierii din 24 de județe spun că nu renunță până în momentul în care nemulțumirile lor nu vor fi rezolvate.
 Medicii de familie şi medicii specialişti din ambulatorii refuză să mai semneze contracte cu CAS
Revoltă în Vrancea: Medicii de familie şi medicii specialişti din ambulatorii refuză să mai semneze contracte cu CAS
Medicii de familie și medicii specialiști din ambulatorii din Vrancea au anunțat că în acest an nu vor semna contractele-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), întrucât se preconizează o posibilă reducere de aproximativ 30% a finanțării cabinetelor de medicină de familie și a ambulatoriilor de specialitate. Această informație a fost dezvăluită într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul CNAS și aflat în transparență decizională. 
Bani în plus pentru părinții care au copiii la creșă sau grădiniță
Bani în plus pentru părinții care au copiii la creșă sau grădiniță. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi 1.500 de lei pe lună
Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot beneficia de o sumă generoasă de până la 1.500 de lei lunar, în funcție de anumite criterii, pentru a acoperi costurile asociate acestor etape importante din viața copiilor. Investiția financiară este semnificativă pentru familiile românești în această perioadă, mai ales în sectorul privat, unde costurile pot depăși chiar și suma de 3.000 de lei lunar pentru un copil.
Alexandru Rafila. Foto: Profimedia
USR solicită demisia ministrului Rafila: Medicii de familie şi cei de ambulator spun că vor fi obligaţi să închidă cabinetele, sau să consulte contra cost
Uniunea Salvați România (USR) face un apel ferm pentru demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, reproșându-i gestionarea defectuoasă a sistemului medical. și că a adus medicina de familie și medicina de ambulator în pragul colapsului. Partidul acuză ministrul Rafila că, prin ignorarea problemelor din aceste domenii, a permis ca aceste ramuri esențiale ale sistemului de sănătate să fie "aruncate în criză". 
Horoscopul zilei de marți, 16 ianuarie 2024
Horoscopul zilei de marți, 16 ianuarie 2024. Astrele pun bețe în roate comunicării. Trei zodii trebuie să-și măsoare bine cuvintele
Astrele anunță o zi de marți, 16 ianuarie 2024, în care comunicarea poate întâmpina dificultăți. Contextul astrologic din această perioadă aduce unele provocări, iar impactul acestora se resimte pe deplin. Cuadratura dintre Lună în Berbec și Mercur în Capricorn destabilizează fluxul verbal, aducând blocaje și perturbări în comunicare. Este posibil să avem dificultăți în exprimare, să fim neînțeleși sau să întâmpinăm probleme în transmiterea mesajelor către ceilalți.
Caravana medicală va ajunge în mai multe județe din Transilvania
Caravana medicală a ajuns în județul Alba. Controale și analize medicale gratuite, suntem alături de români
Caravana medicală a ajuns și în județul Alba. Mii de oameni de la sate, oameni fără acces la sănătate și fără posibilitatea să meargă la medic, au avut parte de analize și consult gratuite. Spitalul mobil va rămâne timp de o săptămână în județ și va traversa orașele Baia de Arieș, Ocna Mureș, Roșia de Secaș, asta pentru ca un număr cât mai mare de oameni să beneficieze de îngrijiri medicale necesare.