Articolele din categoria ACTUAL:

Biserica săsească din Biertan, o bijuterie arhitecturală. Foto/Profimedia
Ușa unei biserici din Transilvania deține recordul de „cea mai complicată încuietoare din lume”
Biserica din localitatea sibiană Biertan deține recordul mondial la ușa cu cea mai complicată încuietoare. Construită la 1515, uşa sacristiei bisericii fortificate din Biertan a cunoscut faima internațională după ce, la 1900, a fost scoasă din balamale şi dusă la Paris, la Expoziţia Mondială. Cu acest prilej, a primit un premiu pentru frumoasa şi complexa încuietoare cu care era înzestrată, compusă dintr-un mecanism de închidere în 19 puncte.
Protest transportatori și fermieri/ INQUAM Photos/ George Calin
Traficul greu, BLOCAT în Vama Halmeu, de la frontiera cu Ucraina. Situație tensionată în 3 puncte de trecere a frontierei
Protestele nu se opresc. Din contră, fermierii și transportatorii au decis să blocheze cea de-a treia vamă cu Ucraina. Vorbim despre Vama Halmeu, acolo unde tranzitul automarfarelor este blocat din cauza protestului fermierilor din judeţul Satu Mare, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei. În schimb, traficul de persoane se desfăşoară în condiţii normale, a arătat sursa citată.
 	 Dosarul Ferma Dacilor: Tribunalul decide dacă redeschide urmărirea penală împotriva a doi foști șefi ISU Prahova
Dosarul Ferma Dacilor: Tribunalul decide dacă redeschide urmărirea penală împotriva a doi foști șefi ISU Prahova
Tribunalul Prahova este aşteptat să decidă joi în legătură cu redeschiderea urmăririi penale într-un dosar instrumentat de DNA în care un fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi un fost inspector de prevenire au fost cercetaţi pentru că ar fi permis funcţionarea fără aviz de securitate la incendiu a complexului turistic Ferma Dacilor de la Tohani, distrus parţial de un incendiu în care opt oameni au murit. Dosarul fusese clasat, însă după incendiu a fost propusă în instanţă redeschiderea urmăririi penale.
Marcel Bolos
Marcel Boloș, despre protestul transportatorilor și fermierilor: Trebuie să fim foarte prudenți și atenți față de felul în care soluționăm aceste revendicări
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că este nevoie de ”prudenţă şi atenţie” în ceea ce priveşte găsirea unor rezolvări pentru revendicările fermierilor şi ale transportatorilor, el arătând că o accentuare a deficitului bugetar ar da Comisiei Europene motive să ia măsuri împotriva României.
Sorin Grindeanu/ Arhivă foto
Dezastru pe calea ferată în mandatul lui Grindeanu. Zeci de trenuri deraiate, întârzieri uriașe: niciun vinovat
Mandatul lui Sorin Grindeanu stă sub semenul tragediilor pe calea 0ferată. O angajată de la CFR a murit în accidentul feroviar de la Galați, iar trei oameni au fost grav răniți. Două trenuri s-au ciocnit în județul Teleorman, iar în fiecare săptămână cel puțin o garnitură deraiază. Mai mult, cel mai performant ministru al tTransporturilor, potrivit PSD, se laudă cu investiții record în infrastructura feroviară, unde trenurile au sute de minute întârziere. 
Protestul transportatorilor si agricultorilor
Revolta fermierilor și transportatorilor continuă, zi crucială. Negocieri eșuate - LIVE TEXT
Revolta fermierilor și a transportatorilor a ajuns în cea de-a 9-a zi. La Afumați, lângă București, este și astăzi punctul zero al manifestației. Oamenii sunt indignați și promit că vor rămâne în stradă până când vor primi rezolvări clare la problemele pe care le au. Și la Constanța protestatarii și-au dat întâlnire pe Șoseaua de Centură au pornit către porțile 7 și 9 ale Portului Constanța. Între timp, Serviciul de frontieră din Ucraina a anunțat că transportatorii și fermierii români vor bloca astăzi un al treilea punct de la granița cu Ucraina. Blocajul nu va afecta circulația mașinilor și autocarelor. 
Horoscop special. Începe Sezonul Vărsătorului
Horoscop special. Începe Sezonul Vărsătorului. Ce zodii vor scăpa de bagajul emoțional și vor începe un nou capitol al vieții
Este timpul să ne pregătim pentru o călătorie astrală în Sezonul Vărsătorului, care își va deschide porțile pe data de 20 ianuarie 2024. Cu energia misterioasă a lui Pluto însoțindu-l, acest sezon promite să fie unul deosebit și transformator. Este o ocazie perfectă pentru zodiile de a scăpa de greutățile și bagajul emoțional acumulat și a se deschide unor noi posibilități și oportunități.
Transportatorii blochează joi al treilea punct de trecere a frontierei spre Ucraina
Transportatorii blochează joi al treilea punct de trecere a frontierei spre Ucraina
Transportatorii rutieri şi fermierii locali români vor începe joi dimineaţă un protest în faţa punctului de control Halmeu-Diakovo, protestatarii intenţionând să blocheze traficul de camioane, ceea ce ar putea restricţiona sau bloca temporar circulaţia transportului de marfă, a anunţat Serviciul Vamal de Stat din Ucraina, care spune că a primit informaţii în acest sens de la partea română, relatează News.ro.