Articolele din categoria ACTUAL:

Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare
Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare
Paşte 2019. Drobul e bun pentru că el conține multă verdeață care compensează faptul că e făcut din măruntaie, potrivit nutriționiștilor. Însă, pentru evitarea problemelor digestive, se recomandă limitarea "avântului culinar al sărbătorilor" printr-o alimentație ponderată. "Toată lumea poftește la mâncărurile românești tradiționale, însă trebuie să se limiteze la câte puțin din fiecare, puțin alcool și grăsimi", recomandă Eduard Adamescu, nutriționist.
Paşte 2019
De ce se mănâncă miel de Paşti? Motivul este unul extrem de important
PAŞTE 2019. Ritual străvechi, plin de semnificaţii precise, dar care astăzi par a se estompa tot mai mult sub presiunea post-modernismului galopant, tăierea mieilor de Paşti este un fenomen complex care este (din fericire) încă întâlnit într-o Românie cu tradiţiile şi obiceiurile estompate. Multora le repugnă sacrificarea unui animal aparent nevinovat. Dar şi mai mulţi români, gurmanzi sau nu, sunt adepţii păstrării ritualului sacrificiului mieilor. Şi aceasta în ciuda tuturor controverselor. Deloc puţine, dealtfel. Dincolo de aspectele pro şi contra care vizează tăierea mieilor, actul în sine se dovedeşte a avea multe faţete ascunse. Toate extrem de interesante. Să încercăm să descifrăm câteva dintre ele.
De ce ard focurile în cimitir, în Joia Mare, în satele din Dolj
De ce ard focurile în cimitir, în Joia Mare, în satele din Dolj
În Joia Mare, la primele ore ale dimineții, în satul Sfircea din comuna doljeană Braloștița, focurile s-au aprins pentru ca sufletul celor trecuți în neființă să reajungă acasă, spun bătrânele din zonă. Aceasta este tradiția și încă se mai păstrează. Cât mai devreme posibil, femeile aprind focuri uriaşe în curți, lângă poartă, pun scăunele în jurul lor și se gândesc la cei morți. Unele îi mai și cheamă, având convingerea că aceștia „se întorc” să-și petreacă Paștele în familie, scrie Realitateadecraiova.net.
Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paşte. Greşeala pe care gospodinele o fac an de an
Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paşte. Greşeala pe care gospodinele o fac an de an
JOIA MARE. Dacă până acum au fost ocupate să facă curăţenie în case şi în curţi, de joi gospodinele lasă mătura jos şi încep să pregătească masa de Paşti. Tradiţia spune că Joia Mare, numită şi Joia Patimilor, este ziua în care gospodinele vopsesc ouăle în roşu sau în alte culori, după preferinţă. Culoarea roşie este însă cea mai folosită deoarece reprezintă sângele lui Iisus Hristos, răstignit pe cruce, pentru mântuirea omenirii. Se spune că dacă ouăle sunt înroşite în Joia Mare, nu se strică tot anul.
REŢETĂ DROB DE MIEL. Aşa se face cel mai gustos drob de Paşte. Secretul ştiut de puţini bucătari
REŢETĂ DROB DE MIEL. Aşa se face cel mai gustos drob de Paşte. Secretul ştiut de puţini bucătari
REŢETĂ DROB DE MIEL. Aşa se face cel mai gustos drob de Paşte. Secretul ştiut de puţini bucătari. În mod tradiţional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioşii ortodocşi jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roşii şi pasca cu brânză.
Carmen Dan trebuie să răspundă la 3 întrebări
De ce a respins CCR legea care le permitea polițiștilor să folosească electroșocuri
Curtea Constituţională a României (CCR) a dat publicității, miercuri, motivarea respingerii ca neconstituțională a Legii care permitea polițiștilor să folosească dispozitive cu electroșocuri, să pătrundă în orice domiciliu fără multe explicații sau să folosească violența dacă persoana care a fost avertizată prin mesajul "Poliția, stai!-Nu te apropia!" continua să se apropie de polițist.