Articolele din categoria ACTUAL:

Reacţia DNA: Modificarea Codurilor Penale, dezastru pentru anchetatori
Reacţia DNA: Modificarea Codurilor Penale, dezastru pentru anchetatori
DNA a oferit prima reacţie oficială privind efectele modificărilor aduse codurilor penale asupra anchetelor şi dosarelor anticorupţie. În situația intrării în vigoare, modificările la legislația penală vor afecta în mod substanțial activitatea de urmărire penală și, implicit, tragerea la răspundere a celor care au săvârșit fapte penale, implicit fapte de corupție sau asimilate corupției, se spune în comunicatul DNA.
Dezastru înainte de Paște! 72.280 de ouă, retrase de la vânzare de ANSVSA
Dezastru înainte de Paște! 72.280 de ouă, retrase de la vânzare de ANSVSA
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea de 1,27 milioane de lei, şi au reţinut de la comercializare peste 6,11 tone de produse alimentare neconforme şi 72.280 de ouă nemarcate corespunzător, în urma controalelor efectuate în luna aprilie la 4.990 de obiective din sectorul alimentar, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Un sistem național pentru viitorul României: Mămici mai fericite, copii mai sănătoși!
Un sistem național pentru viitorul României: Mămici mai fericite, copii mai sănătoși!
Andreea B. este în culmea fericirii, pentru că este gravidă și va avea un copil, peste șase luni. În același timp, este și preocupată să-și facă toate testele și investigațiile de urmărire a sarcinii, recomandate de medicul ei. Chiar și-a programat următoarele luni în funcție de vizitele la clinică. Andreea are 36 de ani și este la prima sarcină. Vârsta la care a ajuns o sperie puțin, pentru că a auzit și a citit despre multe cazuri în care problemele au apărut la viitoare mămici trecute de 35 de ani.
Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare
Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare
Paşte 2019. Drobul e bun pentru că el conține multă verdeață care compensează faptul că e făcut din măruntaie, potrivit nutriționiștilor. Însă, pentru evitarea problemelor digestive, se recomandă limitarea "avântului culinar al sărbătorilor" printr-o alimentație ponderată. "Toată lumea poftește la mâncărurile românești tradiționale, însă trebuie să se limiteze la câte puțin din fiecare, puțin alcool și grăsimi", recomandă Eduard Adamescu, nutriționist.
Paşte 2019
De ce se mănâncă miel de Paşti? Motivul este unul extrem de important
PAŞTE 2019. Ritual străvechi, plin de semnificaţii precise, dar care astăzi par a se estompa tot mai mult sub presiunea post-modernismului galopant, tăierea mieilor de Paşti este un fenomen complex care este (din fericire) încă întâlnit într-o Românie cu tradiţiile şi obiceiurile estompate. Multora le repugnă sacrificarea unui animal aparent nevinovat. Dar şi mai mulţi români, gurmanzi sau nu, sunt adepţii păstrării ritualului sacrificiului mieilor. Şi aceasta în ciuda tuturor controverselor. Deloc puţine, dealtfel. Dincolo de aspectele pro şi contra care vizează tăierea mieilor, actul în sine se dovedeşte a avea multe faţete ascunse. Toate extrem de interesante. Să încercăm să descifrăm câteva dintre ele.