Articolele din categoria ACTUAL:

Localnici din Pechea evacuați cu utilaje speciale Exclusiv
Primarul din Pechea, Galați: Pe cei care nu vor să se evacueze de bunăvoie vom încerca să-i luăm cu forța - VIDEO
În comuna Pechea din Județul Galați, oamenii sunt pur și simplu disperați. Când abia reușiseră să își curețe casele de mâl, au fost anunțați că trebuie să plece pentru că se așteaptă noi viituri. În direct la Realitatea Plus, primarul localității a anunțat că este posibil ca oamenii care vor refuză să-și părăsească locuințele ar putea fi luați cu forța. 
Sebastian Burduja a discutat și cu toți reprezentanții companiilor de energie
Avertisment de la ministrul Sebastian Burduja, după comandamentul energetic: Acum nu avem probleme, dar GREUL vine la noapte
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, în direct la Realitatea Plus, după ședința comandamentului energetic convocat în regim de urgență, în contextul amenințărilor de vreme severă în întreaga țară, că toate structurile sunt în stare de alertă și că este posibil ca situația să se complice pe timpul nopții, când fenomenele meteo ating apogeul în mai multe zone, inclusiv în București.
Zeci de școli vor fi închise
S-a dat ordin de EVACUARE preventivă în 23 de localități din județul Galați! Zona este din nou sub COD ROȘU de inundații și ploi torențiale
Este alertă maximă în județul Galați după ce meteorologii și hidrologii au emis cod roșu Autoritățile locale sunt în alertă și au luat deja primele măsuri. Zeci de școli au fost închise, iar oamenii urmează să fie evacuați. După o ședință la sediul MAI, au fost stabilite o serie de măsuri preventive pentru gestionarea situației din zonele cu risc ridicat de producere a inundaților, inclusiv evacuarea preventivă a 23 de localități din județul Galați, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.
Hassan Nasrallah era o figură emblematică a mișcării (Profimedia)
Tensiuni tot mai mari in Orientul Mijlociu. Israelul continuă să atace ține în Liban, după eliminarea liderilor Hezbollah
Israelul continuă atacurile în Liban împotriva Hezbollah, după uciderea liderului grupării Hassan Nasrallah. Sute de raiduri au fost făcute asupra țintelor în ultimele ore. Au fost lovite clădiri în care erau depozitate arme și structuri militare ale organizaţiei, susține armata israeliană. Între timp, Franța și SUA cer insistent încetarea atacurilor. 
Slujbele se vor ține în toate bisericile din țară
Conducerea BOR a sfătuit ca în bisericile din țară să se țină slujbe speciale. Se trag clopotel și se citește „Rugăciunea la toată primejdia”
În context informațiilor extrem de îngrijorătoare despre amploarea și violența fenomenelor meteo ce lovesc România,  Patriarhia Română îndeamnă la rugăciune și solidaritate. În localitățile aflate sub avertizări meteo severe, clopotele bisericilor vor fi trase pentru a îndemna la rugăciune și, simbolic, pentru "dispersarea norilor".
Zvonurile despre candidatura lui Piedone pe listele PSD au apărut încă din vară
Gabriela Firea, sabotată de propriul partid. Piedone, candidat PSD la Senat. A căzut pe pe "căluțul PUSL" în "trandafirul PSD"
Scandal în PSD înainte de alegeri. Potrivit unor surse Cristian Popescu Piedone se va regăsi pe lista social democraților pentru Senat din Giurgiu. Asta în condițiile în care Piedone a candidat, din partea PUSL, împotriva Gabrielei Firea la alegerile locale pentru Primăria Capitalei și a atacat-o josnic pe aceasta. Realitatea PLUS a vorbit despre sabotarea Gabrielei Firea de către propriul partid la alegerile locale. 
Problemele cele mai grave sunt așteptate în zonele deja afectate
S-a activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Se așteaptă efecte SEVERE în urma furtunilor și ploilor
Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat mai multe măsuri luate în contextul în care meteorologii au emis noi avertizări valabile în aproape toată țara, inclusiv un cod roșu în județul Galați, deja afectat de inundații în urma ploilor istorice de acum două săptămâni. În primul rând, s-a activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, dar și Centrele Județene de Coodonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), pentru monitorizarea permanentă a situației din teren și intervenția rapidă în caz de nevoie.
Elena si Nicolae Ceaușescu intr-un tablou omagial
Elena Ceaușescu era mai mult CIUMĂ decât MUMĂ. Ce plan cinic avea pentru minerii din Valea Jiului
Propaganda regimului comunist o înfățișa pe Elena Ceaușescu drept "femeie comuniste, soție, bună mamă", însă toți cei care au cunocut-o o descriu drept o femeie rea, ranchiunoasă și răzbunătoare față de cei care-i stăteau în cale și nepăsătoare față de suferințele clasei muncitoare, din rândul căreia se revendica.Un exemplu despre "grija maternă" pe care o purta oamenilor este relatat de un fost ministru și membru al nomenclaturii comuniste, Cornel Burtica
Medicii atenționează asupra riscurilor în cazul unei administrări fără rețetă
Sute de procese împotriva producătorului OZEMPIC. Sunt probleme grave legate de medicamentul "minune", interzis și în România
Continuă scandalul Ozempic! Sute de procese împotriva producătorului au fost deschise în străinătate, după ce medicamentul a fost retras din România. Oamenii susțin ca medicamentul le-a provocat leziuni care le-au schimbat viața. Pe de altă parte, românii sunt foarte nemulțumiți și spun ca medicamentul care nu se mai regăsește pe piață de câteva luni era vital bolnavilor de diabet. 
Intensitatea fenomenelor recomadă luare în serios a tututot avertismentelor
ISU, avertisment fără precedent înainte de POTOP: Va fi un eveniment atipic cu care nu ne-am mai confruntat. Poate avea consecințe grave!
 A intrat in vigoare la aceasta ora codul portocaliu de vreme severa. Sunt măsuri de urgență pentru furtuna puternică care va mătura jumătate de țară, inclusiv Bucureștiul. Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să stea la adăpost și să nu iasă din case în următoarele ore. Mai mult, spun reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență, furtuna este una atipică care poate avea consecințe grave.