Articolele din categoria ACTUAL:

Beneficiile sportului pentru sănătate
Beneficiile sportului pentru sănătate
Corpul uman are nevoie de o serie de factori care ajută la buna sa funcționare indiferent de vârstă. Printre acești factori se numără în primul rând apa, urmată de o alimentație corespunzătoare, activitate fizică zilnică și nu în ultimul rând o viață cât mai liniștită. Deși uneori stresul intervine inevitabil, ceilalți factori pot fi adaptați cu succes unei vieți cotidiene obișnuite. Rutina zilnică poate fi văzută ca o piedică în calea unei vieți active, dar trebuie menționat faptul că mișcarea nu însemnă numai efort fizic intens care suprasolicită corpul uman, din contră. Pentru a avea parte de cât mai multe beneficii este important să se respecte câteva reguli de „bun simț”.
Proiect. Trotinetele electrice ar putea circula cu cel mult 40 km/h, iar minorii vor purta cască
Proiect. Trotinetele electrice ar putea circula cu cel mult 40 km/h, iar minorii vor purta cască
Autoritățile încearcă să reglementeze funcționarea trotinetelor electrice, vehicule care, oficial, nu au voie nici pe carosabil, dar nici pe trotuar! Astfel, proiectul prevede că trotinetele trebuie conduse pe pistele de biciclete, acolo unde acestea sunt disponibile. În prezent, trotinetele disponibile în București au viteza limitată la 24 km/h, pentru a evita situația în care, potrivit Codului Rutier, ar putea fi asociate mopedelor, vehicule care necesită permis de conducere.
80 de copii abandonați pe aeroporturi! 27 dintre ei au ajuns acasă - A fost deschis dosar penal
80 de copii abandonați pe aeroporturi! 27 dintre ei au ajuns acasă - A fost deschis dosar penal
Dosar penal în cazul copiilor blocați în aeroport. Polițiștii s-au autosesizat și fac cercetări pentru înșelăciune. Cei 42 de copii blocați pe aeroportul din Tokyo ajung astăzi în țară. Copiii vor veni cu un avion pe ruta Tokyo, Doha, București, potrivit MAE. La prânz au mai ajuns în țară 27 de copii. 80 de copii olimpici au fost abandonați în Japonia de o fundație care a organizat o tabără, dar care nu le-a luat și bilete de avion pentru întoarcere. Potrivit ministerului Turismului, ONG-ul nu deținea licență de turism. 
Ecaterina Andronescu Exclusiv
Elevi români, abandonați pe aeroporturi. Ministrul Educației, anunț de ultimă oră
80 de copii români au fost abandonați, pe aeroporturile din Doha, Milano și Tokio, după ce au plecat în tabere organizate de o asociație din Târgu Jiu. La întoarcere, copiii s-au trezit că nu aveau bilete cumpărate de organizatori. Unii au ajuns în țară cu sprijinul Ministerului de Externe. ONG-ul nu deținea licență de turism. Organizatorul este profesor de istorie la un liceul din Târgu Jiu și are contractul de muncă suspendat la cerere.