Articolele din categoria ACTUAL:

Edi Iordanescu
Iordănescu a anunțat lotul preliminar al României pentru Euro 2024. Lista completă
Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat, vineri, lista jucătorilor convocaţi pentru cele două jocuri rămase de disputat înaintea participării la Campionatul European din Germania. Lista reprezintă şi lotul preliminar pentru Euro 2024. Printre jucătorii convocaţi se numără şi portarul Răzvan Sava (CFR Cluj) şi mijlocaşul Constantin Grameni (Farul), care nu au jucat până acum în niciun meci pentru prima reprezentativă.
Cuțit de vânătoare, găsit de jandarmii mehedințeni asupra unui tânăr care participa la un eveniment cultural/ Arhivă foto
Cuțit de vânătoare, găsit de jandarmii mehedințeni asupra unui tânăr care participa la un eveniment cultural. La ce era folosită arma: explicație halucinantă
Descoperire șocantă făcută de jandarmi la un eveniment cultural organizat în Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Aceștia au găsit asupra unui tânăr de 18 ani care se afla în zona scenei un cuţit de vânătoare. El le-a spus jandarmilor că are cuţitul asupra sa pentru intimidarea altor persoane, precizând că obiectul îi aparține. Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal.
Capsuni
Ce secret dezgustător ascund căpșunile: ce sunt acarienii și tripsii
Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe datorită gustului lor dulce și răcoritor. Cu toate acestea, un secret mai puțin cunoscut și destul de neplăcut a ieșit la iveală în ultimii ani: căpșunile pot găzdui mici insecte invizibile cu ochiul liber, cunoscute sub numele de acarieni sau tripsi. Aceste mici creaturi sunt inofensive pentru sănătatea umană, dar gândul că am putea consuma insecte odată cu fructele noastre preferate este destul de scârbos pentru mulți.
Tensiune arteriala
Alimentul ce reglează natural tensiunea arterială: leguma pe care trebuie să o consumi cât mai des
Tensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți indicatori ai sănătății noastre cardiovasculare. Menținerea tensiunii arteriale în limite normale poate preveni o serie de afecțiuni grave, precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și insuficiența renală. Un aliment recunoscut pentru capacitatea sa de a regla tensiunea arterială este sfecla roșie. În acest articol, vom explora modul în care sfecla roșie contribuie la sănătatea cardiovasculară și cum poate fi integrată în dieta zilnică.