Articolele din categoria ACTUAL:

Sfanta Teodora de la Sihla
Sărbătoare 7 august. O zi însemnată pentru toți creștinii: ce mare sfântă este pomenită astăzi - Zi de post
In fiecare an, pe data de 7 august, o praznuim pe Sfanta Teodora de la Sihla. Cuvioasa Teodora este prima romanca trecuta in randul sfintilor. A fost fiica lui Stefan Joldea, armas, un fel de comandant de artilerie la Cetatea Neamtului. Stefan Joldea, a trait in comuna Vanatori-Neamt si a avut doua fiice pe Marghita (Marghiolita) si pe Teodora. Aceasta din urma se casatoreste cu Elefterie, insa, nu dupa mult timp cei doi vor intra in cinul monahal. Teodora a intrat la Schitul Varzaresti-Vrancea, iar sotul ei, la Schitul Poiana Marului. Cuvioasa Teodora ajunge ucenica egumenei manastirii, schimonahia Paisia. Din cauza turcilor, egumena se retrage in Muntii Buzaului impreuna cu Sfanta Teodora si cu cateva maici. Dupa zece ani de nevointa in Muntii Buzaului, ajunge in Muntii Neamtului.
România se va confrunta cu taxe fără precedent din anul 2025. AVERTISMENTUL economiștilor
România se va confrunta cu taxe fără precedent din anul 2025. AVERTISMENTUL economiștilor
România se va confrunta cu taxe fără precedent din anul 2025. Este anunțul care vine din nou de la economiști, asta deși potrivit unor surse, discuțiile pentru noile măsuri fiscale ar începe abia din primele luni ale anului viitor. Specialiștii prognozează din nou creșterea cotei TVA până la pragul de 22% și asta pentru că e o metodă care aduce bani la buget. Experții vorbesc și despre o creștere a impozitului pe venit. 
Tragedia din parcarea de lângă Parcul Pantelimon. Cum a motivat adolescentul pierderea controlului asupra volanului
Tragedia din parcarea de lângă Parcul Pantelimon. Cum a motivat adolescentul pierderea controlului asupra volanului
Adolescentul care a provocat accidentul din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Capitală, în urma căruia un copil a murit, iar sora acestuia a rămas fără un picior, a dat declaraţii, marţi, în faţa anchetatorilor. Acesta a spus că a pierdut controlul asupra volanului din cauza unor denivelări din asfalt. Cel de-al doilea tânăr, care i-a încredinţat autoturismul minorului fără permis de conducere, a uzat de dreptul la tăcere.