Articolele din categoria ACTUAL:

Verdictul Comisiei de etică în cazul plagiatului lui Mircea Geoană
Verdictul Comisiei de etică în cazul plagiatului lui Mircea Geoană. Șercan, atac furibund la adresa profesorilor, după decizie
Decizie finală în cazul lucrării de doctorat scrise de Mircea Geoană și suspectată de furt intelectual! Comisia de etică a arătat că politicianul este într-adevăr plagiator, dar că Geoană a copiat doar 43 de rânduri și 2 tabele, sub 1% din lucrare, și nu 20%, așa cum a scris Emilia Șercan. Jurnalista contestă decizia și îi acuză pe profesori că „l-au spălat pe Mircea Geoană”. 
Ciolacu a cerut ministrului Muncii un raport despre deciziile de recalculare / Foto: Inquam Photos
Ciolacu a cerut ministrului Muncii un raport despre deciziile de recalculare: Pensionarii să fie informați oficial că pensia lor NU scade!
Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut, astăzi, ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, și președintelui Casei de Pensii, Daniel Baciu, ca, până la finele acestei săptămâni, să facă un raport legat de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Premierul vrea ca pensionarii să primească un document oficial prin care să fie informați că pensiile lor nu vor sădea.
Tentativă de FRAUDĂ în numele companiei de transport public de pe litoral. Călătorii, momiți cu
Tentativă de FRAUDĂ în numele companiei de transport public de pe litoral. Călătorii, momiți cu "abonamente" de 12 lei
Avertisment public lansat, miercuri dimineața, de compania de transport public a Municipiului Constanța CT BUS. Reprezentanții acesteia au denunțat un cont fals de Facebook, care încearcă să obțină ilegal bani, folosind numele și logo-ul societății și promovând un anunț fals privind vânzarea de carduri de călătorie de tip abonament pentru suma modică de doar 12 lei. 
Urmașii persecutaților politici au fost din nou neglijați de guvern
Este oficial! Guvernul nu plătește nici anul acesta indemnizațiile urmașilor celor persecutați de comuniști, prin legea 154/2021. Care este motivul invocat?
După luni și luni de răspunsuri ambigue și promisiuni de formă, Guvernul a confirmat că nu va plăti nici anul acesta indemnizațiile urmașilor celor persecutați de comuniști din motive etnice. Ca urmare a unei interpelări parlamentare, Ministerul Finanțelor a transmis că plata acestor sume ar duce la majorarea deficitului bugetar și a datoriei publice.
Agresorul de la coaforul Perla a premeditat crimele
Polițistul care a comis masacrul de la coaforul "Perla" cere din nou să fie eliberat
Fostul polițist condamnat pentru masacrul din coaforul "Perla" din București, unde și-a împușcat mortal soția și o colegă de serviciu a acesteia, cere din nou să fie eliberat. Bărbatul se află de 12 ani în spatele gratiilor și este la a treia încercare de a obține eliberarea condiționată. După 12 ani petrecuți în închisoare, Vlădan speră să fie eliberat înainte de termen, cererea sa urmând a fi discutată miercuri, la Judecătoria Sectorului 4, notează gândul.ro.Aceasta vine după două încercări eșuate în 2022 și 2023, când instanțele au considerat că timpul petrecut de el în penitenciar nu a fost suficient pentru reeducare.
Doctorița Maria Miron, de la Spitalul Sfântul Pantelimon/ Foto: Inquam Photos / George Călin
Percheziții informatice în dosarul Pantelimon. Doctorițele acuzate de OMOR cu premeditare ajung în fața procurorilor
Continuă cercetările în cazul celor două doctorițe de la Pantelimon. Astăzi, în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București ajunge Mirela Păiuș, dar și Maria Miron, cea poreclită de colegi ca fiind “doamna cu coasa”, pentru a asista la o percheziție informatică. Între timp, cele două doctorițe acuzate de omor cu premeditare au fost eliberate, după ce instanța le-a admis contestația la arestul preventiv. 
Schimbări radicale în evaluarea elevilor, din 2025: ce obligaţii vor avea profesorii şi care sunt sancţiunile
Schimbări radicale în evaluarea elevilor, din 2025: ce obligaţii vor avea profesorii şi care sunt sancţiunile
Începând cu anul școlar 2025-2026, profesorii nu vor mai aplica note şi evaluări pe baza criteriilor actuale, ci pe baza standardelor naţionale de evaluare pentru fiecare disciplină, domeniu de studiu şi modul de pregătire. Nerespectarea standardelor este abatere disciplinară pentru profesori. Termenul impus de Ligia Deca pentru aceste modificări este de 30 august 2024, potrivit ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024.
Descindere la resedinta fratilor Tate, 21 august 2024. Inquam Photos / Octav Gane
Percheziții de amploare la locuința fraților Tate din Capitală! Pe numele milionarilor britanici au fost depuse noi ACUZAȚII GRAVE - GALERIE FOTO
Frații Tate s-au trezit cu mascații la usa în această dimineață. Sunt percheziții și la alte trei adrese din Capitală într-un nou dosar în care sunt vizați și milionarii Tate. Culmea, cu o seara inainte, Andrew Tate a posta un clip pe rețelele sociale în care a reconstituit perioada petrecută în închisare, însoțit de mesajul „Uneori mă simt doborât, chiar dacă am scăpat cu ani în urmă”. 
Care este cristalul tău norocos, în funcție de data nașterii
Care este cristalul tău norocos, în funcție de data nașterii. Protecția spirituală, dezvăluită de numerologie
Cristalele au fost apreciate de-a lungul istoriei pentru proprietățile lor metafizice și capacitatea de a influența energia individuală. Fiecare cristal poartă o vibrație unică și, potrivit numerologiei, acestea pot oferi protecție spirituală specifică, în funcție de data nașterii fiecărei persoane. În acest context, descoperirea "cristalului tău norocos" devine nu doar o călătorie personală în lumea energiilor subtile, ci și o modalitate de a înțelege mai bine legătura profundă dintre noi și Univers.