Articolele din categoria ACTUAL:

Secretul șnițelului perfect: Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu
Secretul șnițelului perfect. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi!”
În lumea culinară românească, șnițelul se bucură de o popularitate aparte, fiind un preparat savuros și versatil, ideal pentru a acompania o varietate de garnituri. De-a lungul timpului, rețetele de șnițel s-au diversificat, aducând un strop de creativitate pe mesele românilor. În această căutare continuă a perfecțiunii culinaire, Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și pasiunea pentru gastronomie, ne oferă o rețetă de șnițel perfect, demnă de a fi învățată de toți iubitorii de mâncare delicioasă. Cu un minim de efort și maxim de savoare, această rețetă este ideală pentru cei care doresc să prepare un preparat deosebit fără a petrece prea mult timp în bucătărie. 
CSM a sesizat riscuri de compromitere aindependenței sistemului judiciar
CSM blochează procesul de centralizare a informațiilor din calculatoarele judecătorilor pe un server administrat de Ministerul Justiției: risc de ACCESARE ILEGALĂ a dosarelor - DOCUMENT
CSM a dispus suspendarea de îndată a procesului de centralizare a sistemului Ecris si a calculatoarelor judecătorilor pe un server administrat de Ministerul Justiției. Potrivit unui punct de vedere oficial, s-ar crea riscul ca funcționari ai unei instituții din afara autorității judecătorești să aibă acces la informații din dosare. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei nr. 3 judecători - Digitalizare din data de 23 august 2024, în urma identificării unor vulnerabilități care ar putea compromite independența sistemului judiciar.
Țara care și-a mâncat propriul prim-ministru.
Țara care și-a mâncat propriul prim-ministru. Paradoxal, nu a fost pe undeva prin Africa, ci chiar în inima Europei
Într-o perioadă care a rămas în istorie sub numele de Epoca de Aur a Olandei, Johan de Witt, o figură proeminentă a politicii, a cunoscut un sfârșit violent și de-a dreptul barbar. Această poveste paradoxală ne oferă o perspectivă asupra unui moment întunecat din istoria unei națiuni care altfel era renumită pentru progresele sale în domeniul comerțului și culturii.
Laura Lavric a recunoscut: „La Revoluție aveam ascuns un milion de lei!”
Laura Lavric a recunoscut: „La Revoluție aveam ascuns un milion de lei!”. Cum a fentat artista legile dure de pe vremea comunismului
Laura Lavric, una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară din România, s-a impus nu doar prin talentul său deosebit, ci și prin abilitatea de a naviga prin tumultul perioadei comuniste, reușind să acumuleze o avere impresionantă. Într-o eră marcată de restricții și provocări economice, Laura a demonstrat o adaptabilitate remarcabilă și o ingeniozitate financiară care i-au permis să acumuleze bogăție, dar și să își construiască o carieră de succes, oferind în același timp românilor melodii care au devenit emblematice pentru tradiția populară 
Service-urile auto au ajuns să fie amenințate cu pistolul de clienții nemulțumiți de reparații
COTAR: Service-urile auto au ajuns să fie amenințate cu pistolul de clienții nemulțumiți de reparații. Cum le obligă legea să accepte tarifele impuse de asiguratori
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) își exprimă îngrijorarea față de modificările propuse prin Plx-216-2024 la Legea RCA 132/2017, care riscă să afecteze grav întregul sector de asigurări și reparații auto. Asociația subliniază că, în Germania, contractele de colaborare între asigurători și service-uri auto sunt interzise prin lege, fiind sancționate sever. Contrar acestei practici, noile reglementări din România ar permite doar service-urile asociate cu asigurătorii să efectueze reparații, ceea ce ar putea duce la impunerea unor tarife neloiale și la deteriorarea calității serviciilor oferite.
Preşedintele Academiei Române, despre o eventuală reducere a orelor pentru o materie
Preşedintele Academiei Române, despre o eventuală reducere a orelor pentru o materie: „Rămânem cu un mare handicap. Şi spun asta intenţionat, să audă şi Ministerul Educaţiei”
Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a afirmat joi, în cadrul unei sesiuni festive dedicate Zilei Limbii Române, că nu se poate pune în discuție reducerea numărului de ore de Limbă și literatură română. El a menționat că a auzit despre o posibilă inițiativă în acest sens provenind din partea Ministerului Educației.
George Simion, discuții la nivel înalt cu liderii polonezi
George Simion, discuții la nivel înalt cu liderii polonezi. „Europa de Est are nevoie de lideri curajoși care să apare suveranitatea națiunilor noastre”
George Simion a avut discuții la nivel înalt cu mai mulți lideri importanți din Polonia, în cadrul unei mese rotunde organizate în Palatul Parlamentului. Simion, care este președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Polonia, a vorbit despre implementarea unui parteneriat strategic între cele două țări, dar și despre o colaborare mai strânsă la nivel regional în Europa de Est.
Pacientului nu i s-a răspuns nici la mesajele SMS (foto ilustrativ: Profimedia)
Bătaie de joc într-un spital din Iași! Un bărbat a sunat de 80 de ori pentru o programare și n-a răspuns nimeni. Explicație halucinantă a managerului: Este în concediu!
Situație revoltătoare la un spital important din Iași, relatată chiar de către un pacient. Bărbatul afirmă că a sunat ore în șir, de zeci de ori, pentru a-i face soției sale o programare, însă la niciunul dintre numele de telefon indicate n-a răspuns nimeni, Jurnaliștii de la BZI au întâmpinat aceeași problemă, iar când l-au contactat direct pe managerul instituției, acesta le-a spus că nu le poate oferi o explicație, pentru că este în concediu.
Au oferit droguri gratuite drogaților, iar acum străzile sunt sufocate de oameni fără adăpost și criminalitate. Foto: Profimedia
Au oferit droguri gratuite drogaților, iar acum străzile sunt sufocate de oameni fără adăpost și criminalitate. Marile metropole occidentale, distruse de politicile sociale
Politicile sociale care prevăd acordarea gratuită de droguri drogaților în Vancouver și Seattle au avut un impact profund și devastator asupra acestor comunități. În aceste orașe, numărul persoanelor fără adăpost a explodat, iar teroarea instaurată de drogați a devenit un aspect obișnuit în viața de zi cu zi a locuitorilor. Și în România se fac auzite din ce în ce mai multe voci care spun că cea mai „bună” metodă de prevenire a consumului de droguri este să oferi dependenților droguri la liber. Mai multe documentare arată ce se poate întâmpla, de fapt, dacă se implementează astfel de politici dezastruoase.
Vesti extraordinare pentru pensionari și românii nevoiași
Vești extraordinare pentru pensionari și românii nevoiași. Pragul de impozitare al pensiilor, ridicat. Se pregătesc modificări la voucherele de alimente
Într-o perioadă marcată de provocări economice, coaliția guvernamentală vine cu vești bune pentru pensionari și românii nevoiași. Recent, s-a decis ca proiectul de lege inițiat de Raluca Turcan să fie adoptat în Parlament, ridicând pragul de impozitare de la 2000 lei la 3000 lei. Această măsură va avea un impact semnificativ asupra veniturilor pensionarilor, oferindu-le un sprijin financiar necesar pentru a face față creșterilor de prețuri și costurilor de trai.