Articolele din categoria ACTUAL:

Debate în Republica Moldova: Când ar trebui să înceapă anul școlar? Elevii ar putea reveni în bănci mai devreme
Debate în Republica Moldova: Când ar trebui să înceapă anul școlar? Elevii ar putea reveni în bănci mai devreme
În Republica Moldova, dezbaterea privind începutul anului școlar a creat un val de discuții între părinți, elevi și cadre didactice. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Chișinău a lăsat la latitudinea fiecărei instituții de învățământ decizia privind prima zi de școală, oferind opțiunea de a începe anul școlar fie pe 1 septembrie, care cade duminica, fie pe 2 septembrie, luni. Această flexibilitate a generat opinii variate și a provocat controverse în rândul comunității educaționale.
Apartament în flăcări la Fălticeni: locatarii au fost EVACUAȚI. Proprietarul imobilului a ajuns la spital / ISU Suceava
Apartament în flăcări la Fălticeni: locatarii au fost EVACUAȚI. Proprietarul imobilului a ajuns la spital cu arsuri și intoxicație cu fum
Zeci de locatari ai unui bloc din municipiul Fălticeni au fost evacuaţi în noaptea de duminică spre luni, în urma unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul al II-lea al imobilului. Din primele informații, proprietarul apartamentului unde a izbucnit incendiul a suferit o intoxicație cu fum și s-a ales cu arsuri la mână. Acesta a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. 
Război în Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 922. 57 de copii au fost răniţi şi doi au fost ucişi în atacurile din august ale ruşilor. Bilanț șocant în ultima lună de conflict - LIVE TEXT
Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 922. Datele în ceea ce privește victimele provocate de acest conflict armat în rândul civililor sunt absolut șocante. Astfel, numai în luna august, 57 de copii ucraineni au fost răniţi, iar alţi doi au fost ucişi în urma atacurilor lansate de ruşi în luna august.
Canicula și fenomenele meteo extreme vor deveni elemntele unei veri obișnuite
Vara 2024, cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor ANM. Recorduri de temperatură, şi fenoneme meteo extreme
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că vara recent încheiată a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor Administrației Naționale de Meteorologie. Potrivit oficialului guvernamental, pe lângă recordurile de temperatură s-au înregistrat și fenomene meteo extreme, de o intensitate din ce în ce mai mare, care afectează direct tot mai mulți oameni.
Coperta publicației Newsweek din august 1989, în care a apărut interviul acordat de Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu nu mai avea percepția realității. Răspunsurile DELIRANTE oferite unui jurnalist american, în 1989
În 1989, izolat chiar și în rândul celorlați lideri comuniști europeni, Nicolae Ceaușescu părea să fi pierdut total contactul cu orice aspecte ale realității. O dovadă în acest sens este un interviu acordat unui jurnalist american; răspunsurile fostului lider comunist lasă impresia fie că nu mai judecă limpede, fie că nu mai știe ce se întâmplă în jurul lui.
Mitrea crede că dincolo de conflictul de fațadă, PNL și PSD au interesul să mențină colaborarea Exclusiv
Miron Mitrea, calculele pentru o eventuală finala prezidențiala PSD-PNL: Este interesul ambelor ca Ciolacu și Ciucă să ajungă în finală
Analistul politic Miron Mitrea este de părere că este interesul, atât al PSD, cât și al PNL, ca cei doi candidați prezidențiali să ajungă în turul 2. Mai mult, chiar dacă în prezent se atacă la nivel de miniștrii, Mitrea crede că partidul care va câștiga președinția va numi un premier din cealaltă tabără, pentru a se păstra un echilibru.
Mitrea crede că toți candidații au făcut anumite greșeli, până în acest moment Exclusiv
Miron Mitrea, radiografie nemiloasă a candidaților la Cotroceni. Ce spune analistul politic despre Ciolacu, Ciucă, Lasconi și Simion?
Analistul politic Miron Mitrea a făcut o radiografie nemiloasă a acțiunilor principalilor candidați la președinție, în emisiunea "Culisele Puterii" de la Realitatea Plus. Mitrea s-a arătat surprins de faptul că partidele de guvernare, PSD și PNL, par să fie mai preocupate de a se ataca reciproc, fără să realizeze că de fapt își avantajează astfel adversarii.
Căutările sunt corelate cu anumite concursuri TV de cultură generală
Ce cuvinte au căutat românii online în luna august? Ce înseamnă "ntru" si "ozeneu", printre cele mai frecvente întrebări
Motoarele de căutare au devenit cel mai utilizat instrument atunci când căutăm diverse explicații sau definiții. Pe lângă faptul că este o modalitate comodă și rapidă, atunci când este folosită, căutarea pe Google oferă și o informare completă asupra subiectului. Site-ul dexonline a realizat o astfel de statistică a celor ai căutate definiții în luna august.
George Simion riscă să piardă în fața fostului partener Cristian Terheș
Visul lui Ciolacu de a intra în turul doi cu Simion se transformă în coșmar - EDITORIAL
Mișcarea de coagulare a conservatorilor, coordonată de europarlamentarul Cristian Terheș, poate accelera disoluția Partidului AUR, începută de ceva vreme. George Simion nu este un politician de dreapta, deși se pretinde conservator. Nu are consistență ideologică, pentru că are o educație precară. Este doar un fost lider de galerie superficial, populist, cu evidente accente socialiste, se arată într-un editorial independentnews.ro.