Articolele din categoria ACTUAL:

Proiectul de act normativ privind strategia națională de vaccinare în România până în 2030 a fost lansat în dezbatere publică
Proiectul de act normativ privind strategia națională de vaccinare în România până în 2030 a fost lansat în dezbatere publică
În cadrul unui demers important pentru sănătatea populației, autoritățile au lansat în dezbatere publică proiectul de act normativ privind strategia națională de vaccinare pe termen lung. Acesta are ca principal obiectiv dezvoltarea unui cadru clar și eficient pentru vaccinarea populației române, în vederea prevenirii unor boli transmisibile majore sau a evitării unor epidemii viitoare.
Resturile de mămăligă pot fi în rețete delicioase
Cum să transformi resturile de mămăligă în mâncăruri delicioase. 5 idei pentru gustări savuroase
Mămăliga, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria românească, este de obicei servită alături de alte preparate, cum ar fi brânza, smântâna, carne de porc, ciuperci sau varză. Totuși, uneori, se poate întâmpla să rămână resturi de mămăligă, iar dacă nu știți ce să faceți cu acestea, le puteți transforma prin diverse moduri în preparate ușoare și delicioase.  
Romania are foarte multe stațiuni unde poți să mergi la tratament balnear
Stațiunile din Romania unde trebuie să mergi la tratament balnear, în funcție de afecțiune
În domeniul turismului balnear, există o gamă diversă de servicii care cuprind turismul medical, turismul de wellness și spa, și multe altele. Stilul de viață urban pe care îl avem, deseori sedentar, ne determină să căutăm soluții pentru a ne recăpăta vitalitatea și bunăstarea. România este o destinație ideală, deoarece dispune de un potențial vast, datorită apelor minerale și termominerale terapeutice, nămolurilor, turbelor și gazelor mofetice.
Decizia justitiei din Romania
Pedepse cu suspendare, după 14 ani, pentru interlopii din Prahova care au băgat în comă fiul unui polițist
Curtea de Apel Ploieşti a decis, la finalul a 14 ani de procese, reducerea pedepselor aplicate mai multor persoane găsite vinovate pentru tentativă de omor calificat, după ce au bătut cu o rangă şi au călcat în picioare un bărbat, în faţa unui club din Ploieşti. Victima, sportiv de performanţă, fiu şi frate de poliţist, a ajuns în comă la spital, în noaptea de Crăciun a anului 2008, când a avut loc agresiunea. Unii dintre agresori au stat două zile în arest preventiv. 
Ce cristal te atrage? Răspunsul îți dezvăluie nevoile subconștientului tău
Ce cristal te atrage? Răspunsul îți dezvăluie nevoile subconștientului tău
Cristalele au fost utilizate în scopuri terapeutice în toată lumea încă din antichitate. Chinezii și egiptenii foloseau cristale pentru a proteja și pentru a vindeca corpul și mintea de o varietate de afecțiuni, în timp ce triburile din America de Sud își legau talismane cu pietre prețioase pentru a aduce bunăstare și sănătate. Ce cristal alegi poate dezvălui foarte multe despre nevoile subconștientului tău.
Untold 2022 (Profimedia)
Untold, la un pas de un nou Colectiv - Mărturia terifiantă a unui spectator: "Viața a zeci de mii de oameni a fost pusă în pericol de organizatori"
La concertul celor de la Imagine Dragons capacitatea stadionului din Cluj pe care s-a ținut concertul a ajuns la cota maximă și mulți spectatori care plătiseră bilet au rămas pe afară. Mai mult, organizatorul a fost chiar amendat pentru că au fost blocate căile de acces. Toate astea în condițiile în care chiar a avut loc un incendiu la scenă. Din fericire totul s-a terminat cu bine, însă iresponsabilitatea organizatorilor nu a trecut neobservată.
Crima de la Mangalia - Procuror: „A ucis-o, a pus-o în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi”
Crima de la Mangalia - Procuror: „A ucis-o, a pus-o în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi”
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, a vorbit despre crima de la Mangalia, acolo unde o fată de 18 ani şi-a ucis colega de aceeaşi vârstă şi i-a abandonat trupul într-un parc. El a declarat că, după ce a omorât-o pe colega de cameră, a aşezat-o în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi. Fata a fost ajutată să urce geanta respectivă în maşină de un coleg de serviciu despre care anchetatorii susţin că nu ştia conţinutul valizei.
50% din echipamente armatei lui Putin sunt inutilizabile. Foto: Profimedia
Un colonel rus avertizează că armata lui Putin e condamnată: 50% din echipamente sunt inutilizabile
Un fost locotenent-colonel rus a vorbit despre situația armatei lui Putin și a dezvăluit că aceasta este departe de a avea orice șansă de a câștiga războiul împotriva a ceea ce el consideră a fi acum cea mai puternică armată profesionistă din Europa. Serghei Guliaev, care a servit doi ani în Afganistan și a făcut parte din brigada 58, a spus că armata rusă are probleme majore și că înfrângerea este inevitabilă.
Cozmin Gusa
Gușă: UNTOLD-iștii ne arată că sunt două Românii, a lor e la modă și-n ascensiune. Lupii moraliști apără drogangeala și vulgaritatea deoarece li s-a spus că e noua marcă a Occidentului. Eu rămân un român demodat și prost!
Ce este Untold sau, mai precis, ce a ajuns să fie? Este un festival de 4 zile și 4 nopți, azi dimineață a ținut festivalul până la orele 8:00 în ziua de luni, de un uriaș succes intern și internațional. A consacrat Clujul ca fiind una dintre capitalele europene de ordin cultural. La acest festival sunt prezentate noile tendințe occidentale, noua muzică, noile băuturi, noile droguri, noii îmbogățiți sau parveniți, noile haine sau lipsa lor, noua vulgaritate la pachet cu noile înjurături. E clar că dacă nu participi la Untold, fie și virtual, din galeria internauților, nu ești în trend sau în tendință. Românii n-aveau cum rata însă să fie „trendsetteri”, adică inițiatori de modă (principala noastră calitate, dar cu consecințe de defect, este adaptabilitatea), iar Clujul a fost ales ca și gazdă pentru Untold tocmai pentru că se pretează la așa ceva.