În cadrul ședinței de azi, liberalii au luat decizii cu privire la oamenii pe care îi vor propune în instituții-cheie ale statului, și anume ANCOM și Curtea de Conturi. Pe listă întalnim nume cunoscute publicului, cum ar fi fostul sef ANAF, Lucian Heiuș,, deputatul Pavel Popescu dar și Ștefania Ferencz.
Anunțul a fost făcut de Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc după ședința formațiunii politice.
„Pentru ANCOM fostul deputat Pavel Popescu este propunerea PNL acceptată unanim, ca vicepreședinte a prestigioasei agentii. Domnia sa urmează sa demisioneze din cadrul Parlamentului Romaniei si de la conducerea filialei Sector 4.
De asemenea, pentru Curtea de Conturi, pentru poziția de vicepreședinte a fost votat domnul Lucian Heiuș. Este fostul sef al ANAF, Secretar General al Ministerul Finantelor in acest moment, un om care a fost prefect, care a fost sef de ANAF, sef de Administratie Financiara, cu o mare experiență în domeniu și credem că va face un lucru excepțional în următorii 9 ani la Curtea de Conturi.
De asemenea, cealaltă poziție de membru în consiliu, doamna Stefania Ferencz, timp de 12 ani sefa de cabinet a primarului Emil Boc la Cluj, sefa cancelariei si sefa de cabinet ulterior in momentul in care Emil Boc era premier al României timp de 4 ani, apoi secretarul general al Ministerului Transporturilor și până de curând secretarul general al Ministerului de Interne. Un om cu mare experiență în administratia locala si centrala si credem ca cele doua propuneri sunt absolut salutare pentru aceasta importanta institutie a statului roman”, a declarat Rareș Bogdan.
ANCOM este autoritatea care face regulile pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale şi care poate influenţa prin deciziile sale atât taxele plătite de companiile active pe cele două pieţe, cât şi, indirect, nivelul de concurenţă dintre jucători prin hotărâri precum cele privind modul în care se interconectează reţelele de comunicaţii.
Curtea de Conturi (CC) este organismul de stat din România care are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public. Rapoartele Curții de Conturi sunt puse la dispoziția Parlamentului, autorităților și instituțiilor publice și contribuabililor. Este una dintre instituțiile fundamentale ale statului de drept și se bucură de independență financiară, funcțională, organizatorică și operațională în conformitate cu recomandările Declarației de la Lima privind liniile directoare de control al finanțelor publice.
Un român cu dublă cetățenie a murit în atacurile din Israel. Anunțul făcut de MAE