La întâlnirea de două zile, miniştrii ar urma de asemenea să discute despre "acţiunile destabilizatoare" ale Rusiei dincolo de Ucraina, a declarat luni presei secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Aceasta include acuzaţiile Helsinkiului că Moscova a permis recent ca zeci de migranţi fără acte din Orientul Mijlociu şi Africa să călătorească prin Rusia în Finlanda.
Tensiunile sporite dintre Serbia şi Kosovo se află, de asemenea, pe ordinea de zi. NATO a desfăşurat trupe suplimentare în ultimele luni pentru a-şi întări forţa de menţinere a păcii în Kosovo după un atac violent asupra poliţiei kosovare.
"NATO va face ceea ce este necesar pentru a menţine stabilitatea în această regiune. Este important pentru NATO. Avem o istorie acolo, avem o prezenţă acolo", a spus Stoltenberg luni.
Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, li se va alătura omologilor săi din NATO, când se aşteaptă ca aceştia să sublinieze sprijinul lor continuu pentru această ţară sfâşiată de război.
De asemenea, membrii NATO urmează să aibă un schimb de opinii cu privire la relaţiile cu China şi conflictul din Orientul Mijlociu.
Cu toate acestea, întâlnirea va fi umbrită de faptul că Turcia şi Ungaria încă întârzie aprobarea aderării Suediei la NATO.
În octombrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a semnalat disponibilitatea de a pune capăt opoziţiei sale, dar parlamentele de la Ankara şi Budapesta nu au ratificat încă aderarea Stockholmului.
Stoltenberg a cerut din nou Turciei şi Ungariei să avanseze procesul cât mai repede posibil înainte de întâlnire. "A venit timpul", a spus el.