Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

MAE
Reacția MAE după explozia din Istanbul: Nu au fost identificați cetățeni români printre victime. Noi IMAGINI cu suflul exploziei
Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsã în zona pietonalã Istiklal din Istanbul și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.
Explozie Istanbul/ Captură video Twitter
Atentat terorist la Istanbul, soldat cu cel puțin 6 morți și 81 de răniți! Recep Erdogan: "Autorii vor fi pedepsiți". Primele informații despre identitatea atacatorului - VIDEO
O explozie puternică a avut loc, duminică, în centrul Istanbulului, incidentul fiind soldat cu cel puțin 6 morți și 81 de răniți. "Autorii acestui atac josnic vor fi demascați. Poporul nostru să fie sigur că autorii vor fi pedepsiți", a afirmat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-o declarație făcută la TV și citată de AFP, la doua ore după explozia de pe strada comerciala Istiklal. Vicepreședintele Fuat Oktay a spus că explozia este considerată a fi un atac terorist comis de o femeie, relatează BBC.
Nicușor Dan, edilul Capitalei / Foto: Facebook
Nicușor Dan: Alimentarea cu agent termic pentru locuitorii din Sectorul 1 se va îmbunătăți semnificativ. Care este motivul
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, joi, că au fost finalizate lucrările la un tronson de rețea de termoficare de pe B-dul Iancu de Hunedoara (DN600), aferent Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăveşti, "care va îmbunătăţi semnificativ alimentarea cu agent termic pentru locuitorii din Sectorul 1". Potrivit edilului, sunt vizate zonele Aviaţiei, B-dul Iancu de Hunedoara, Calea Dorobanților, Calea Floreasca și Piața Victoriei.
Autobuz bombardat în regiunea Herson (arhivă - Profimedia)
Război în Ucraina, ziua 260: Kievul îndeamnă la prudență după anunțul Moscovei privind retragerea trupelor ruse din Herson. Zelenski: "Fără riscuri inutile"
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de-a 260-a zi de la debutul invaziei ruse, în 24 februarie. De departe, cea mai importantă mișcare de pe front din ultimele ore este reprezentată de anunțul ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, care a ordonat, miercuri, trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson (în urma anexării ilegale din 30 septembrie - n.r.) să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii. Kievul a reacționat imediat la acest anunț neașteptat, pe care îl privește cu mare scepticism. 
Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus / Foto: Profi Media
Anunț de la Moscova: Ministerul de Externe rus, deschis la negocieri pentru pace
Ministerul rus de Externe a anunțat, miercuri, prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, că Moscova nu a renunțat niciodată la ideea negocierilor de pace cu Ucraina, precizând că le va conduce ținând cont de realitățile emergente, transmite agenția rusă de presă Tass. Anunțul vine după ce, cu doar o zi în urmă autoritățile de la Kiev au făcut publice condițiile de bază pentru reluarea negocierilor de pace cu Rusia. De departe, cea mai importantă dintre ele vizează restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, potrivit anunțului făcut, marți, de secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov. 
Răceală
Cum diferențiem viroza de gripă și COVID - principalele SIMPTOME. Când trebuie să mergi la medic
Venirea sezonului rece aduce cu sine o serie de problemele atunci când vine vorba despre sănătate. Diferențele de temperatură dintre zi și noapte, dar și ridicarea restricțiilor la care am fost supuși ca urmare a pandemiei de coronavirus își fac cu prisosință simțită prezența zilele acestea, lucru demonstrat de cozile ce par interminabile de pe holurile cabinetelor medicilor de familie, ca să nu mai spunem de cazurile de la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) ale marilor spitale. Ne-am bucurat, cum era și firesc, să renunțăm la măștile de protecție, iar utilizarea dezinfectanților și a săpunului poate că și-a mai redus frecvența comparativ cu anii de pandemie, însă medicii atrag atenția că organismul este mai expus ca oricând infecțiilor respiratorii în această perioadă. În prezent avem de-a face cu cel puțin 3 afecțiuni însoțite de simptome aproape similare, greu de diferențiat uneori, drept pentru care trebuie să fim extremd e atenți și să cerem de fiecare dată sfatul medicului. 
Ziua internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului/ Facebook Gabriela Firea
Gabriela Firea, mesaj de Ziua internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului: Nu se mai poate repeta această pagină neagră din istoria umanității
Ministrul Familiei Gabriela Firea a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei internaționale de luptă împotriva rasismului și antisemitismului. Ministrul a tras, astfel, un semnal de alarmă, afirmând că "ura față de aproape, față de ceilalți semeni macină din temelii lumea zilelor noastre". În plus de asta, Firea a subliniat - referindu-se la Holocaust - că "nu se mai poate repeta această pagină neagră din istoria umanității, un coșmar al întregii lumi". "Totul pleacă de la o simplă scânteie, de la un simplu gest nepotrivit sau de la un gând plin de ură", a spus social-democrata. 
Klaus Iohannis / Foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis: Trebuie să privim educaţia privind schimbările climatice ca pe o investiţie comună în viitorul nostru - VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că trebuie să privim educaţia privind schimbările climatice ca pe o investiţie comună în viitor. "Tineretul este și va rămâne principalul nostru partener în privința luptei împotriva schimbărilor climatice. Trebuie să profitam la maximum de inițiative precum Anul Eruopean al Competențelor din 2023", a afirmat Iohannis în cadrul unui eveniment pe tema schimbărilor climatice. 
Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 251: Au început inspecțiile ONU la instalațiile nucleare din Ucraina. Un reprezentat al guvernului de la Kiev cere scoaterea Rusiei din G20 - LIVE TEXT
Rusia ar trebui să fie expulzată din Grupul celor 20 de economii majore (G20), iar invitația lui Vladimir Putin la summitul de luna viitoare, din Bali, trebuie revocată, susține un reprezentant al guvernului de la Kiev. Recația oficalului ucrainean vine într-un context tot mai critic, generat de faptul că trupele ruse și-au intensificat zilele acestea atacurile asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii cheie, într-o încercare de a slăbi moralul armatei, dar și pe cel al cetățenilor. 
Schimbarea comenzii Grupului de Luptă al NATO din România/ Facebook Forțele Terestre Române
Schimbarea comenzii Grupului de Luptă al NATO din România. Cine a venit la comandă
Astăzi, 28 octombrie, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ) din Cincu, județul Brașov, a avut loc Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de Luptă al NATO (BGFP) dislocat în România, între comandantul Regimentului 8 Parașutiști de Infanterie Marină, colonelul Cristophe Degand și comandantul Regimentului 1 Blindat (1er Régiment de Chasseurs) colonelul Alexandre Féligonde.
Nicolae Ciucă / Foto: Facebook
Nicolae Ciucă anunță înlocuirea plafonului de 9,4% din PNRR pentru pensii. DECIZII CRUCIALE luate la Bruxelles: ce se întâmplă cu MCV și aderarea la Schengen
Premierul Nicolae Ciucă susține că rezultatele comisiei de evaluare privind aderarea României la spațiul Schengen sunt cât se poate de pozitive. Pe de altă parte, Ciucă a precizat că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, jalonce apare trecut în PNRR, iar concluzia este că acest plafon va fi modificat și se va ține cont de recomandările Băncii Mondiale în concordanță cu disciplina financiară.