Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Spital România - Imagine de arhivă
Noi reguli privind achizițiile din spitale! De ce LIMITĂRI se vor lovi managerii. Vlad Voiculescu: Furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos în țara asta
Se schimbă regulamentul privind modul în care se vor face achizițiile în spitale! Astfel, potrivit OUG 12/2021pentru transparentizarea licitațiilor din spitale, publicată, ieri, în Monitorul Oficial, achizițiile directe ale spitalelor care depășesc suma de 50.000 de lei vor trebui avizate și de Consiliul de Administrație (CA) al unităților medicale și nu vor mai putea fi făcute doar de manager. În plus, CA vor putea cere un audit extern asupra cheltuielilor spitalului. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că "furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos în țara asta".
Corina Corbu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Șefa ICCJ, nemulțumită de bugetul Instanței Supreme: Este jenant
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Corina Corbu, este nemulțumită de bugetul alocat instituţiei pe care o conduce. "Nu se găseşte finanţare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalaţiile sunt suprasolicitate în fiecare moment", le-a spus Corbu parlamentarilor, în cadrul dezbaterilor organizate, astăzi, în comisiile de specialitate pe tema bugetului de stat pe anul 2021.
Indicele de infectare în România
Rata de infectare în România: CÂTE județe se află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi
Autoritățile au dat publicității, în bilanțul zilnic de la ora 13:00, graficul cu rata de infectare cumulată la 14 zile din România. În prezent, Maramureșul a revenit în scenariul roșu, cu un indice de infectare de peste 3/1000 locuitori. În același scenariu a rămas, însă, și județul Timiș, cu un indice de 4,45. Alte 9 județe, plus Capitala se află, în continuare, în scenariul galben. 
Elevi școală
Regulile pe baza cărora elevii pot participa la orele remediale din cadrul programului Școala după școală - DOCUMENT
Regulile de care trebuie să țină cont elevii și profesorii care vor participa la orele remediale din cadrul programului național "Școala după Școală" (ȘDȘ), cuprinse în Ordinul de ministru nr . 3300  din data de 19 februarie 2021, au fost publicate, ieri, în Monitorul Oficial al României. Printre prevederile stipulate în document se numără și cea legată de faptul că elevii nu pot avea mai mult de 5 absențe pe lună, asta "în condiții excepționale", dar și cea potrivit căreia aceștia pot face aceste ore în alte școli decât cele în care învață.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, despre cazul studenților de la Drept: Nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare. E un caz, dar nu singurul
"Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare". A spus-o chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a comentat, astfel, situația a zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși pentru exmatriculare după ce au fraudat mai multe examene online.
Pașaport vaccinare anti-Covid
Ideea unui pașaport de vaccinare anti-Covid i-a împărțit pe liderii UE în două tabere. Soarta turismului atârnă de un fir de ață
Certificatul de vaccinare anti-Covid, tot mai aproape de a deveni realitate! Liderii europeni vor conveni, astăzi, să lucreze la certificatele de vaccinare pentru cetățenii UE care au fost vaccinați anti-COVID-19 cu ambele doze de vaccin, și asta în condițiile în care țările din sudul blocului comunitar depind în mare măsură de turism, fiind disperate să salveze sezonul estival din această vară. 
Teste rapide antigen pentru depistarea COVID
Germania a aprobat trei kituri antigen de testare la domiciliu. Alte două state mizează pe aceste teste
Tot mai multe țări recurg la măsuri suplimentare, care mai de care mai inovatoare, în încercarea de a ține sub control pandemia de coronavirus și, de asemenea, cu scopul de a-și reveni din punct de vedere economic, dar și social ca urmare a crizei provocate de această pandemie. Este și cazul Germaniei, care a aprobat săptămâna aceasta trei kituri de testare la domiciliu pentru detectarea infectării cu virusul SARS-CoV-2  în cadrul strategiei de testare în masă concepută de Ministerul Sănătății.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Copiii pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție sau recomandare în acest sens
Controverse în spațiul public ca urmare a unei informații potrivit căreia mărțișoarele și florile sunt interzise în școli și grădinițe de 1 și 8 Martie. Informația este demontată însă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care susține că instituția pe care o conduce nu a transmis nicio interdicţie sau recomandare în acest sens. 
Centru vaccinare antiCovid
Valeriu Gheorghiță: Personalul didactic, "eligibil" pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare. Ce să faci dacă PIERZI adeverința de imunizare
Personalul didactic va rămâne "eligibil" pentru imunizare pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare anti-COVID din România. O spune chiar coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă. Precizarea vine în contextul în care astăzi s-a dat startul imunizării personalului din Educțaie. Vorbim despre aproximativ 60.000 de persoane, cadre didactice și personal auxiliar, care este de așteptat să fie vaccinate până pe 10 martie. 
Restaurantele se deschid în Bulgaria
Bulgaria relaxează măsurile anti-Covid începând de la 1 martie. Premierul Borisov: Noi nu simțim că este pandemie
Într-o perioadă în care tot mai multe țări mențin restricțiile impuse pentru a preveni răspânidrea pandemiei de COVID-19, cu atât mai mult cu cât noile tulpini descoperite la finalul anului trecut amenință să se răspândească cu repeziciune, autoritățile bulgare iau o decizie un pic surprinzătoare. Vorbim despre redeschiderea restaurantele începând din 1 martie martie. Totodată, se are în vedere ridicarea interdicției aplicată cluburilor de noapte începând din aprilie, mai exact cu puțin îaninte de alegerile din 4 aprilie. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de premierul Boiko Borisov, care mizează pe succesul campaniei de imunizare anti-Covid, dar și pe numărul mare al celor care și-au revenit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Aproximativ 900 de persoane din domeniul Educației, programate în prima zi de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: Activitatea se desfășoară în condiții bune
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a declarat, astăzi, la finalul unei vizite efectuate la Centrul de imunizare de la Romexpo, că în prima zi dedicată imunizării personalului din Educație, 900 de persoane sunt înscrise la vaccinare, urmând ca în zilele următoare numărul acestora să treacă de 1000.
Cursuri online
Peste 800 de elevi din județul Brăila trec în online. Cursurile cu prezență fizică, suspendate și la două școli speciale din Galați
Continuă să apară noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice și al elevilor din unitățile de învățământ din țară. Numai în ultimele ore, în judeţul Brăila, patru cadre didactice şi opt elevi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, motiv pentru care cursurile faţă în faţă au fost suspendate în 41 de clase. Peste 800 de elevi vor sunt afectați de această măsură.
Sursă foto: pixabay.com
OMS: Numărul total al cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în SCĂDERE la nivel mondial. La fel și cel al deceselor
Veștile bune privind evoluția pandemiei de coronavirus continuă să vină. Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), instituție care monitorizează pandemia de COVID-19 încă de la depistarea primelor cazuri apărute în provincia chineză Wuhan la finalul lui decembrie 2019, numărul total al deceselor asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2 au scăzut cu 20% săptămâna trecută, iar numărul cazurilor confirmate de coronavirus a înregistrat, de asemenea, o scădere pentru a șasea săptămână consecutiv.
Vaccin anti-Covid19
Primul șoc anafilactic înregistrat în România după vaccinarea anti-Covid, anunțat OFICIAL de Valeriu Gheorghiță. Ce se știe despre acest caz
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat, marți, că, în România, s-a înregistrat primul caz de șoc anafilactic după vaccinarea anti-Covid. Vorbim despre o reacție extrem de rară, care este semnalată și în prospectul vaccinului, înregistrată la o femeie în vârstă de 46 de ani, care nu știa să aibă antecedente alergice și care și-a revenit în aproximativ 7 minute, după intervenția promptă a personalului medical.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Miercuri începe imunizarea personalului din Educație. Valeriu Gheorghiță: Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a anunțat marți, într-o conferință de presă susținută la sediul Guvernului, că, începând de miercuri, personalul din Educație va avea prioritate în cadrul campaniei de vaccinare. Etapa adresată personalului din învățământ ar trebui să dureze între 7 și 10 zile, urmând să se încheie pe data de 10 martie. În această perioadă, se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din acest domeniu vor primi prima doză de ser.
Sursă foto: Captură Raport INSP
Raport INSP: Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării! Cât mai durează până va deveni tulpina DOMINANTĂ
În ciuda relaxării unora dintre măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea pandemiei de Covid-19, dar și a numărului mare de persoane vaccinate, pandemia este departe de a se fi încheiat. O relevă și ultimele date furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), potrivit cărora noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie, cunoscută ca fiind mai contagioasă, circulă deja în jumătate dintre județele țării, existând posibilitatea ca aceasta să devină tulpina dominantă în viitorul apropiat. Cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică a COVID-19 se găsesc în Capitală (80 de cazuri), Timiș (11 cazuri) și Ilfov (5 cazuri). Dintre acestea, trei cazuri sunt înregistrate în rândul copiilor. Îngrijorător este, de asemenea, și faptul că, în cazul a peste jumătate dintre cazurile confirmate cu varianta B.1.1.7, nu a fost identificată "legătura epidemiologică". Cu alte cuvinte, nu se știe până în prezent de unde au luat virusul persoanele infectate și asta deoarece călătoria în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost menționată pentru numai 5 cazuri (4%).