Corina Corbu a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că Instanţa supremă funcţionează într-un sediu impropriu, dând ca exemplu faptul că grefierii sunt nevoiţi să care dosare de la subsol cu braţele, pentru că nu există un lift: "Trebuie să vă spun că, în condiţiile astea, undeva prin mai-iunie, vom fi exact ca anul trecut înainte de rectificare. Adică avem datorii pentru citaţii, expertize. Pentru că, dacă nu ne putem plăti facturile la poştă pentru actele de procedură pe care le transmitem, nu putem efectua expertize în dosarele penale. (...) Una dintre secţiile Înaltei Curţi îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat, pentru care statul român plăteşte o sumă foarte mare. Nu vreau să vă spun ce înseamnă pentru Înalta Curte să aibă o secţie în afara sediului principal, în condiţiile în care avem recursuri în interesul legii, avem şedinţe ale Completurilor de 5 pe care le desfăşurăm împreună. Noi trebuie să fim împreună. Este anormal ca o secţie a Înaltei Curţi să îşi desfăşoare activitatea în alt spaţiu".
Acestea nu sunt însă singurele nemulțumiri pe care le are șepul Înaltei Curții. Din contră, aceasta susține că la sfârşitul lunii se va finaliza o procedură de concurs pentru 25 de magistraţi asistenţi, pe care nu are unde să îî așeze din lipsă de spațiu, adăugând că situația, în sine, este "jenantă".
"Nu am măcar un metru în sediul Înaltei Curţi. Ne întrebăm cât să mai restrângem şi câţi să mai fim în birou. Pe grefieri nu ştiu unde să îi aşez. Grefierii noştri cară zilnic dosare de la două subsoluri. Oamenii nu sunt plătiţi pentru a căra dosare, oamenii ar trebui să desfăşoare alte activităţi. Este jenant", a afirmat Corina Corbu.
La finalul dezbaterilor, parlamentarii PSD și-au anunțat susținerea în ceea ce privește amendamentele depuse de şefa ICCJ şi au propus creşterea bugetului instituției cu suma de 59 milioane lei.
Potrivit formei actuale a proiectului de buget transmis de Ministerul Finanţelor, Instanța supremă va avea un buget de 144 milioane lei, în scădere cu 19,57% faţă de anul trecut.
La capitolul Cheltuieli curente este prevăzută suma de 143,93 milioane lei (scădere de 19,57%), dintre care 133,28 milioane lei sunt cheltuieli de personal (scădere de 18,33%) şi 10 milioane lei pentru bunuri şi servicii (scădere de 0,20%), relatează Agerpres.