Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Accident centură Alexandria
Trei persoane, printre care și un copil, rănite într-un accident produs pe centura Alexandriei
Trei persoane, între care și un copil în vârstă de șapte ani, au ajuns la spital, în această dimineață, în urma unui accident rutier produs pe DJ504, la intersecția cu varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, spre Lăceni. Din primele informații, se pare că o depășire neregulamentară ar fi stat la baza producerii accidentului în care au fost implicate trei autoturisme, două dintre ele fiind grav avariate. 
Facebook
Anunțul mult-așteptat: Facebook va ridica blocajul din Australia pentru paginile de știri
Reprezentanții Facebook revin la sentimente mai bune, anunțând că "în următoarele zile" vor ridica blocajul pentru conținut media instituit pentru utilizatorii serviciului din Australia. Decizia vine după ce guvernul australian a acceptat să modifice legea care urmăreşte să îi determine pe giganţii tech să plătească instituţiilor media pentru preluarea materialelor lor de pe rețelele sociale. 
Termocentrala Mintia
Un nou protest la Termocentrala Mintia. Sindicaliștii, așteptați, mâine, la Ministerul Energiei, unde vor avea loc discuții CRUCIALE
Energeticienii de la Termocentrala Mintia au protestat, astăzi, în faţa sediului administrativ, nemulţumiţi fiind de întârzierea salariilor şi a altor drepturi băneşti, dar şi în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului. O parte a sindicaliştilor s-au deplasat chiar la Deva, acolo unde au purtat discuții cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, căruia i-au prezentat principalele revendicări, începând cu plata drepturilor băneşti restante şi continuând cu cea referitoare la stabilirea unui program de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi, implicit, a Termocentralei Mintia, astfel încât activitatea să poată continua. De parcă asta nu ar fi tot, APM Hunedoara a respins cererea de solicitare a autorizaţiei integrate de mediu, eea ce înseamnă că nu se mai poate face darea în plată conform Ordonanţei 60/2019, acel transfer pe care l-am încercat către o unitate administrativ-teritorială.
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode, despre activitatea lui Raed Arafat: Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost cel de la Constanța
Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că activitatea secretarului de stat Raed Arafat, care este, totodată, și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), nu a fost pusă în discuție, „în acest moment”. Afirmația vine în contextul incidentului petrecut în urmă cu o săptămână, la Constanța, acolo unde o femeie a murit după ce a căzut de la balconul locuinței sale cuprinse de flăcări.
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
Gabriela Firea critică DUR proiectul privind suspendarea PUZ-urilor pentru 2 ani: "Capitala intră în colaps! Este și o problemă de siguranța cetățenilor"
Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că Bucureștiul va intra în colaps, și asta deoarece "investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani". Totul - spune ea -  ca urmare a unui proiect depus de edilul în funcție, Nicușor Dan, care va fi dezbatut vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), și prin care vor fi suspendate toate planurile urbanistice zonale de sector aprobate în mandatul său. 
Vaccin AstraZeneca
Peste 110.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Ce se întâmplă cu persoanele de peste 55 de ani
Peste 110.000 locuri disponibile pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în perioada 23 februarie - 14 martie. În ceea ce privește persoanele de peste 55 de ani, care nu se pot vaccina în prezent cu serul de la AstraZeneca pentru că nu sunt eligibile din punctul de vedere al vârstei, CNCAV a anunțat, astăzi, că vor fi deschise noi centre la începutul lunii martie.
Elevii din Timiș se întorc în online
Peste 100 de școli din județul Timiș își schimbă scenariul de funcționare începând de luni. 25 dintre ele intră în online
Un număr de 109 şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş îşi schimbă, începând de luni, 22 februarie, formatul de predare a activităţii didactice, 25 dintre acestea intrând în scenariul roşu. O hotărâre în acest sens a fost luată, astăzi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş. Alte 43 de unităţi şcolare intră în scenariul galben, iar 41 rămân în cel verde.
Sursă foto: pixabay.com
Tot mai multe state întind o mână Africii în lupta cu pandemia de COVID: Rusia pune la bătaie 300 de milioane de doze de vaccin Sputnik V
Stoparea pandemiei de coronavirus este, în prezent, un efort comun al statelor lumii, care încearcă prin campaniile de vaccinare anti-Covid să pună frâne pandemiei, mergând până la eradicarea acesteia. Pentru statele sărace ale lumii acest vaccin este însă un lux, fapt pentru care se caută soluții atât prin programul COVAX, cât și independent de acesta. Rusia, spre exemplu, a decis să ofere Africii 300 de milioane de doze de vaccin Sputnik V împotriva COVID-19. Informația a fost confirmată, astăzi, de Centrul African de Control al Bolilor (CDC). Moscova a propus, de asemenea, un pachet de finanţare Echipei Operative pentru Achiziţia Vaccinurilor (AVATT).
Campanie vaccinare anti-Covid
UE își va dubla contribuția la programul COVAX. Statele Unite plusează și ele
Uniunea Europeană îşi va dubla contribuţia la dispozitivul COVAX de vaccinare anti-COVID-19, până la 1 miliard de euro, un anunţ oficial în această privinţă urmând a fi făcut în cadrul reuniunii virtuale a liderilor G7,organizată de Regatul Unit. Potrivit unei surse europeane, această contribuţie dublată va fi finanţată de la bugetul Uniunii. Tot, astăzi, președintele SUA, Joe Biden, va anunța contribuția pe care țara sa o va face la acest program. Suma nu este deloc de neglijat.
Distribuția COVID-19 pe județe
Distribuția COVID-19 pe județe. TABELUL cu cele mai noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore
De câteva săptămâni bune, România continuă să se afle pe locul 25 în topul al celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, la nivel mondial. Campania de vaccinare anti-Covid-19, demarată la finalul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, începe să își arate rezultatele, lucru confirmat și de autoritățile în domeniu. Chiar și așa, țara noastră a ajuns, astăzi, la 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 19.738 de decse asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2, în vreme ce 719.693 de pacienți au fost declarați vindecați. 
Buget Ministerul Transporturilor
Cătălin Drulă, despre bugetul Transporturilor: Avem o creştere cu 10%, din care un RECORD de 8 miliarde de lei pentru investiții pe fonduri europene
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, astăzi, la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni, că bugetul ministerului pe care îl conduce prevede pentru anul acesta 8 miliarde de lei pentru investiţii din fonduri europene, fapt ce reprezintă, spune el, un nivel record. "Vrem chiar, dacă se poate în acest an, să depăşim această sumă, prin rectificareț", a precizat ministrul.
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Aeroportul Otopeni nu este sac fără fund. Ministrul, nemulțumit de managementul de la Metrorex
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, astăzi, cu prilejul deschiderii Pistei 2 a Aeroportului Otopeni din Capitală, că sarcina noului management al aeroportului este să facă un buget echilibrat pentru anul în curs, argumentând că nu pot fi acordate bonusuri într-un an cu pierderi. "Nu putem să avem într-un an în care avem pierderi și în care nu suntem la normal, spre exemplu, bonusuri. De asemenea, nu putem să cumpărăm nu știu câte, zeci-sute de ultimul model de telefon care costă 1500 de euro și pe care să-l distribuim la toți prietenii și toată clientela”, a afirmat ministrul. În plus, ministrul a precizat că nu este mulțumit nici de managementul de la Metrorex.
Sursă foto: Profimedia
Joe Biden participă, astăzi, la prima întâlnire cu liderii G7: Primul discurs adresat audienței europene, după învestitură
Zi istorică, astăzi. Președintele SUA, Joe Biden, participă la conferinţa G7 a celor mai industrializate state şi la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, amândouă organizate în premieră în format online, din cauza pandemiei de coronavirus. Este, de asemenea, prima participare a liderului de la Casa Albă la reuniuni internaţionale, după învestirea în funcție de luna trecută. Printre subiectele aflate pe agenda discuțiilor se numără și planurile de combatere a pandemiei de COVID-19, redresarea economiei mondiale și contracararea provocărilor ridicate de China.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Stelian Ion: Secția Specială, o anomalie juridică gândită de Dragnea, menită să persecute magistrații incomozi
Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ar fi fost ”foarte greu de argumentat”, dacă această instituție ar fi fost eficientă. O spune chiar Ministrul Justiției, Stelian Ion, într-o declarație făcută în această dimineață dimineață, la RFI. Mai mult decât atât, ministrul spune că aceasta a reprezentat încă de la bun început "o anomalie juridică" și a fost total ineficientă, fiind un mecanism gândit de Liviu Dragnea să intimideze și să persecute magistrații incomozi. În plus, el precizează că nu sunt necesare acum imunități suplimentare pentru magistrați.