MENIU

Prognoză meteo de ultimă oră. Surprize uriaşe de la vreme, în weekend. De luni...

Prognoză meteo de ultimă oră. Surprize uriaşe de la vreme, în weekend. De luni...

Sâmbătă, în majoritatea regiunilor, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această dată. Va ploua în vest şi nord-vest, unde pe alocuri se pot acumula peste 15 l/mp, şi izolat în restul ţării.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice, estice şi la munte, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 19 grade.

În Capitală, prima zi de weekend ce anunță mohorâtă, cu vânt cel mult moderat și în jur de 17 grade la amiază.

La munte, sâmbătă cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, în general slab cantitativ, în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest. Termometrele vor indica 11 grade   la Păltiniş şi Predeal, 8 la Semenic, 9 la Sinaia, 12 la Stâna de Vale şi 9 sus pe vf Toaca.  Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste.

Duminică, cerul va fi temporar noros şi local în Munţii Apuseni şi izolat în restul masivelor va ploua. La amiază vor fi 13 grade la Păltiniş,15 în  Predeal, 9 la Semenic, 13 la Sinaia, 11 la Stâna de Vale şi 7 sus pe Toaca.

Duminică, valorile termice se menţin apropiate de mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime trec de 15 grade în toată ţara şi ajung frecvent la 20 de grade în Muntenia, la Ploieşti, Alexandria, Giurgiu, Călăraşi, izolat poate chiar 21 de grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, izolat, la munte şi spre seară în regiunile vestice. Vântul va sufla cel mult moderat, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Şi în Bucureşti avem parte de o zi normal pentru data la care ne aflăm, cu 8…10 grade în zori şi 19…20 la amiază. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab.

Luni revin ploile. Excepţie face doar sud-estul teritoriului, unde înnorările vor fi temporare, iar ploile îşi fac apariţia, pe arii restrânse, spre seară. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate mai ales la deal şi de munte, iar vântul va sufla mai tare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade la Suceava şi 21 de grade la Alexandria şi Giurgiu.

Săptămâna începe în capitală cu nori, vânt cel mult moderat în jur de 9 grade în zori şi 19..20 la amiază.