MENIU

Tricoul care alungă oboseala, ultima invenţie în fotbal

Foto: telegraaf.nl

Panathinaikos plăteşte 200.000 de euro pentru ca fotbaliştii săi să poată testa ultima descoperire a unor fraţi olandezi. Tricoul magic a fost deja purtat de pilotul de Formula 1 Fernando Alonso şi jucătoarea de tenis Dinara Safina.

Clubul grec Panathinaikos Atena s-a înţeleles cu doi fraţi olandezi să le plătească 200.000 euro, pentru ca jucătorii săi să poată purta, timp de zece zile, tricourile magice concepute de aceştia.

Materialul din care sunt fabricate filtrează razele ultraviolete din drumul lor către corpul uman şi le transformă în emanaţii infraroşii, care determină un plus de oxigenare, o mai bună circulaţie a sângelui şi eliminarea rapidă a acidului lactic. În consecinţă, ele sporesc şi rezistenţa organismului la efort.

Printre cei care le-au testat deja se numără piloţii de Formula 1 Fernando Alonso, Olivier Panis şi Romain Grosjean, lidera ierarhiei profesioniste a tenisului, Dinara Safina, şi fratele ei, Marat, campionul olimpic la ciclism Samuel Sanchez şi fotbalistul turc Arda Turan. Chiar şi bateristul trupei U2, Larry Mullen, l-a purtat la un concert. Unul dintre inventatori a declarat cotidianului De Telegraaf: "Testele vorbesc de la sine. Sanchez a pedalat, fără tricou, 8,5 km într-o jumătate de oră, şi 9,5 km cu tricou".

Totuşi, grecii se limitează să folosescă tricourile la antrenamente şi se tem că purtarea lor în competiţiile oficiale i-ar aduce sub incidenţa legilor de combatere a dopajului, deşi Agenţia Mondială Anti-Doping nu şi-a exprimat încă o opinie faţă de tricoul misterios.