MENIU

Trei agenţi ai Poliţiei Rutiere Prahova sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie

Foto: Realitatea TV

Doi agenţi de la Poliţia Rutieră Prahova au fost arestaţi pentru mai multe fapte de corupţie, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate. Anchetatorii au stabilit că anul trecut, ei au luat 400 de dolari ca să-l scape basma curată pe un şofer care circula cu o maşină ale cărei numere provizorii expiraseră. Omul a dat banii, dar i-a denunţat pe cei doi la Parchet.

Denunţătorul a înregistrat cu camera ascunsă discuţia cu unul dintre poliţişti, în care acesta îi promitea că îl va scăpa de dosarul de cercetare penală.

"Dosarul ajunge înapoi, tu nu rămâi cu cazier, cu nimic. Fapta nu prezintă pericol social, ţi se dă doar măsura administrativă de la Poliţie, de a rămâne fără permis pe trei luni. Tu vorbeşti cu cine trebuie şi rămâi doar cu o lună. Nu eşti primul în situaţia asta, am ajutat multă lume", i-a explicat poliţistul şoferului.

Acelaşi poliţist este cercetat şi pentru o altă faptă de corupţie. Împreună cu un coleg a luat 1.500 de euro de la un şofer care conducea beat şi fără permis de conducere. În schimbul banilor, poliţiştii au întocmit un proces-verbal pe numele unei alte persoane, aflate în acel moment în maşină.

Poliţiştii sunt acuzaţi de luare de mită, complicitate la fals intelectual şi favorizarea infractorului.
Mai multe articole despre:
corupţie poliţişti Prahova arestare