MENIU

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a judecat dosarul beizadelei Vlad Pascu, suspendată din funcție de CSM 

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a judecat iniţial dosarul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri au murit, a fost sancţionată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu sancţiunea disciplinară constând în ”suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni”. Decizia nu este definitivă.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, să admită acţiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciară împotriva judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.

”În baza art.273 alin.(1) lit.e) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I şi art.271 lit. s) teza a II-a din acelaşi act normativ”, anunţă, miercuri, CSM.

Sursa citată a precizat că decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Art.271 lit.g) invocat prevede ”nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Art.271 lit. s) invocat prevede ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Inspecţia Judiciară a anunţat, mai devreme în cursul anului 2024, că a iniţiat acţiune disciplinară faţă de judecătoarea care a început dosarul accidentului de la 2 Mai.

Judecatoarea a fost recuzată din dosar, iar procesul a fost reluat cu un nou magistrat.

Ioana Ancuţa Popoviciu, care a fost desemnată să soluţioneze dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai din vara anului trecut în urma căruia doi tineri au murit, a fost acuzată de comportament nepotrivit de familiile victimelor şi de avocaţii acestora.

Mai multe articole despre:
ioana ancuta popoviciu vlad pascu 2 mai dosar 2 mai