MENIU

Geoană n-a avut succes la CCR. I-au fost respinse contestațiile depuse pe alegerile prezidențiale

Geoană, refuzat de CCR. Foto/Arhivă

Judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) au amânat judecarea contestației depuse de Mircea Geoană privind procedura referitoare la acreditarea delegaților şi completarea birourilor electorale.

CCR a respins judecarea contestației depuse la candidatura lui Mircea Geoană. Judecătorii au amânat judecarea contestației depuse de Mircea Geoană privind procedura referitoare la acreditarea delegaţilor şi completarea birourilor electorale.

 

I. În ședința din data de 9 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, a respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae privind înregistrarea candidaturii domnului Mircea-Dan Geoană, candidat independent la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

 

Hotărârea este definitivă și se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârii, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

II. De asemenea, Curtea a amânat pentru data de 14 octombrie 2024 contestația formulată de domnul Mircea–Dan Geoană împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.4/D/24.09.2024 și, respectiv, a Deciziei nr.12/D/30.09.2024.

Mai multe articole despre:
ccr geoana contestatie geoana ccr