MENIU

Inspectoratul de Stat în Construcţii a declanşat o anchetă în cazul incendiului de la Millenium Business Center

Foto: REALITATEA.NET

Primele concluzii ale anchetei Inspectoratului de Stat în Construcţii arată că structura Millenium Business Center nu a fost afectată în urma incendiului şi nu reprezintă niciun pericol, a declarat Adrian Balaban. Inspectoratul de Stat în Construcţii a declanşat o anchetă în cazul incendiului de la clădirea de birouri Millenium Business Center.

Adrian Balaban a adăugat că în prezent se întocmeşte actul pentru efectuarea expertizei, pentru a fi stabilite pagubele şi pentru a se lua o decizie în ceea ce priveşte consolidarea clădirii.

Acesta a mai spus că a fost analizată şi documentaţia legată de edificarea clădirii şi toate documentele sunt legale. Potrivit sursei citate, firma care s-a ocupat de execuţia clădirii este Summa România, proiectantul a fost Tofan Valeriu, iar investitorul Millenium. 

"Prima măsură luată este interzicerea accesului pe termen scurt în clădire, până se va face o anchetă serioasă cu teste de materiale, deoarece fiind o clădire metalică structura de rezistenţă a fost afectată. Oricum, nu ar fi trebuit să fie posibilă propagarea focului între etaje. Urmează ca ulterior, la un control mai amănunţit şi în urma unor teste, să se vadă dacă se vor lua măsuri de consolidare şi de punere în siguranţă sau dacă clădirea va fi evacuată. Până luni vom putea stabili daca se mai poate continua activitatea în cladire", a spus Adrian Bălăban, inspector general de stat în cadrul Inspectoratului de Stat în Constucţii (ISC).

Incendiul de la clădirea Millenium Business Center, situată lângă Biserica Armenească din Capitală, a izbucnit cu puţin înainte de miezul nopţii din 26 spre 27 iunie şi a cuprins mai multe etaje ale clădirii, fiind stins de pompieri în jurul orei 2.30, după aproape trei ore de luptă cu flăcările.

Potrivit ISU, este posibil ca incendiul să se fi declanşat de la un panou publicitar electric amplasat foarte aproape de clădire. Nu s-au înregistrat victime.