MENIU

Fugar capturat pe aeroportul din Italia: Nica Robert Florin, pe lista „Most Wanted” a României

Polițiștii români, în colaborare cu autoritățile italiene, au reușit să-l captureze pe Nica Robert Florin, un individ aflat pe lista „Most Wanted” a Poliției Române. Bărbatul a fost prins pe aeroportul Fiumicino din Roma și avea două mandate de executare a pedepsei, totalizând 3 ani și 8 luni, respectiv 1 an și 9 luni de închisoare.

Cum a fost prins fugarul român

Pe 30 septembrie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, prin Serviciul de Investigații Criminale, au desfășurat activități de identificare a persoanelor care se sustrag urmăririi penale. Astfel, au fost realizate investigații complexe pentru localizarea bărbatului în vârstă de 45 de ani, care era urmărit național și internațional.

Nica Robert Florin avea de executat două condamnări în România pentru infracțiuni grave, inclusiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și deținerea de droguri de mare risc. În urma informațiilor obținute și a cooperării cu atașații Ministerului Afacerilor Interne pe lângă Ambasada României în Italia, bărbatul a fost depistat și reținut pe aeroportul din Roma.

Românul a prezentat o identitate falsă

În momentul capturării, Nica a prezentat acte de identitate false, iar acest detaliu a fost clarificat ulterior printr-un schimb operativ de informații. După reținere, el a fost transferat într-un penitenciar, iar autoritățile italiene continuă să colaboreze pentru executarea mandatelor europene emise pe numele său.

„La data de 30 septembrie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale au desfășurat activități pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

La nivelul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 4, au fost efectuate investigații complexe în vederea depistării unui bărbat, în vârstă de 45 de ani, aflat în categoria Most Wanted a Poliției Române, acesta fiind urmărit național și internațional.

Pe numele acestuia sunt emise două mandate de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru conducere unui autoturism sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, respectiv 1 an și 9 luni de închisoare pentru deținere de droguri de mare risc.

Întrucât existau date și indicii că bărbatul în cauză se află pe teritoriul unei alte țări, în urma schimbului de date și informații cu atașați ai Ministerului Afacerilor Interne pe lângă Ambasada României în Italia, au fost efectuate activități specifice, acesta fiind depistat și imobilizat pe un aeroport din Italia. Menționăm că, în momentul interceptării, urmăritul s-a legitimat cu acte false de identitate, aspect clarificat în urma schimbului operativ de date.

Bărbatul a fost încarcerat într-un penitenciar. În continuare, pe teritoriul Italiei se desfășoară activitățile specifice în vederea executării mandatelor europene.”, arată Poliția Capitalei.