MENIU

Rugby. Naţionala statului Uruguay vrea revanşa în faţa României

Echipa naţională de rugby a statului consideră meciul-test cu România, de sâmbătă, ca cel mai important din turneul european din această toamnă. Sud-americanii speră să îşi ia revanşa  după înfrângerea suferită în luna iunie, când tricolorii s-au impus cu 40-0 în cadrul turneului World Rugby Nations Cup, de la București.

"Meciul cu România îl luăm ca pe o revanșă. Un meci foarte important, ultimul din turneul nostru în acest an. Vom încerca să îmbunătățim jocul în mai multe aspecte, analizând acolo unde am greșit (în cele două meciuri anterioare — n.r.), păstrând aceeași formulă, cu aceiași jucători, aplicând însă mai bine schemele și planul de joc'', a declarat unul dintre veteranii naționalei Uruguayului, Mario Sagario, conform site-ului Federației de specialitate din țara sud-americană, conform Agepres.

El s-a referit la ultima partidă de pregătire pierdută de naționala sa în această lună, 16-33 cu Spania, după ce pierduse cu 21-24 și în fața Germaniei, considerând că echipa a făcut multe erori de joc, înfruntând în mod direct un adversar care a aliniat un lot foarte solid, dar menționând că până la ora meciului cu România deficiențele vor fi corectate.

România și Uruguay se vor întâlni, sâmbătă seara, de la ora 18,00, într-un meci test pe Stadionul Național ''Arcul de Triumf'' din Capitală. Va fi cea de-a opta confruntare între cele două țări, până acum ''Stejarii'' reușind performanța de a nu pierde niciun meci cu sud-americanii, având 6 victorii și un rezultat de egalitate.

În prezent, România se află pe locul 16 în clasamentul mondial, Uruguay fiind pe 21.