MENIU

Eva Tofalvi s-a calificat la Jocurile Olimpice de Iarnă. Biatlonista: Calificarea, un şoc pozitiv

Eva Tofalvi, biatlonistă română, a anunţat, joi, pe contul său de Facebook, că a reuşit să se califice pentru a şasea oară la Jocurile Olimpice de iarnă, după clasarea pe locul 43 în proba de sprint 7,5 km de la Anterselva (Italia). 

Eva Tofalvi a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Tv: "Pregătită sunt, dar a fost ca un vis, nici nu ştiu ce s-a întâmplat. Am 25 de ani de când practic acest sport. A fost ideea anul trecut să mă retrag, dar am realizat că e greu ca cineva din România să se mai califice, astfel că m-am întors. Sportul de iarnă e pe moarte, nu e vorba de finanţări, nu mai sunt copii, nu mai vrea nimeni să depună efort fizic. Nu se încearcă în şcoli sportul, atunci ne pierdem.

A fost un şoc pozitiv că m-am calificat. Orice e posibil. Norvegia, Germania, Belarusia sunt cele mai puternice adversare. S-a ridicat nivelul foarte tare. Dacă am bătut fetele de 20 de ani, mult mai tinere decât mine, deci nu e imposibil".

Tofalvi (39 ani) a purtat drapelul României la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, în 2002 (Salt Lake City), în 2010 (Vancouver) şi 2014 (Soci), va participa la Jocurile de la PyeongChang (9-25 februarie).

În urmă cu un an, sportiva anunţase că se retrage din activitate, dar apoi a revenit asupra deciziei.

Mai multe articole despre:
Eva Tofalvi