MENIU

Radu Mazăre, URMĂRIT PENAL, după PLÂNGEREA depusă de către DNA

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem (pentru faptă) în cazul plângerii penale depusă de DNA împotriva primarului Constanței, Radu Mazăre, scrie Agerpres.

Informația a fost confirmată vineri pentru AGERPRES de reprezentanți ai Parchetului General.

În 15 septembrie, DNA a formulat față de primarul Constanței, Radu Mazăre, un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției, în urma unor declarații publice făcute de acesta.

"Ca urmare a unor declarații publice făcute, la data de 12 septembrie, de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, persoană având calitatea procesuală de inculpat în dosarul nr. 2/ P/ 2014 aflat în faza de urmărire penală, Direcția Națională Anticorupție a formulat față de acesta un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției, prevăzută și pedepsită de art. 276 Cod Penal. Denunțul a fost formulat în temeiul dispozițiilor art. 290 combinat cu dispozițiile art. 289 C.pr. pen. și a fost înaintat, la data de 15 septembrie 2014, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare", se arăta într-un comunicat al DNA transmis la acea dată.

 

 Mai multe pe AGERPRES