MENIU

Dragnea: România, într-un moment de cumpănă. Vreau o dezbatere în Parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că România se află într-un moment de cumpănă și, având în vedere că președintele Klaus Iohannis a declinat propunerea de consultare cu partidele pe tema direcției de politică externă, el intenționează să genereze o dezbatere deschisă în Parlament.    

"Eu vreau să existe această atmosferă de calm, să ne comportăm ca o țară normală care își urmărește interesul strategic. Noi vrem, și am văzut că toată lumea vrea așa și acesta a fost și sensul apelului către președinte, să genereze consultări cu partidele politice. Este dreptul dumnealui să nu o facă, am înțeles și care sunt rațiunile. Sunt planuri făcute de actualul președinte al Comisiei Europene care pot avea efecte majore pentru România. (...) În această perioadă se reașază polii de putere în Europa. Președintele nu trebuie lăsat singur aici. Doar președintele nu poate rezolva lucrul acesta", a afirmat Dragnea, la Antena 3, citat de agerpres.ro.

Liderul PSD a spus că președintele Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu, care se află în aceste zile la Bruxelles, trebuie să se întâlnească și să se pună de acord pentru a vorbi pe aceeași voce în Europa.

"Mâine, și președintele Iohannis, și premierul Grindeanu se vor afla la Bruxelles. (...) Eu cred că mâine, înainte de întâlnire, într-un fel sau altul acești doi oameni trebuie să se întâlnească și să se pună de acord, să aibă aceeași voce. Cel mai rău lucru pentru noi ar fi să comunicăm pe mai multe voci", a adăugat Dragnea.

Mai multe articole despre:
Dragnea