MENIU

Comandatul unei unități armate de elită Hezbollah, ucis într-un atac israelian de la periferia Beirutului VIDEO

El era căutat de Statele Unite cu privire la atentate în 1983 vizând ambasada şi puşcaşi marini, soldate cu 301 morţi. Foto/Profimedia

Ibrahim Aqil, alias Tahsin, comandatul unei unități de elită a Hezbollah, a fost ucis într-un atac israelian care a lovit un apartament de la periferia Beirutului. El era căutat de Statele Unite cu privire la atentate în 1983 vizând ambasada şi puşcaşi marini, soldate cu 301 morţi.

Comandantul Forţei Al-Radwan, o unitate de elită a Hezbollah, Ibrahim Aqil, a fost ucis într-un atac israelian la periferia de sud a Beirutului, declară vineri o sură apropiată mişcării islamiste libaneze AFP.

Acest atac, care intervine după un atac spectaculos care a vizat aparate de transmisie ale Hezbollah, s-a soldat cu trei morţi şi 17 răniţi, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii.

 

”Atacul israelian l-a vizat pe şeful Forţei Al-Radwan, Ibrahim Aqil, care a fost ucis”, declară această sursă apropiată Hezbollah.

 

Acest oficial era numărul doi militar al puternicei formaţiuni.

Comandantul militar al Hezbollah Fuad Shukr a fost ucis într-un atac similar, la periferia de sud a Beirutului, un bastion al Hezbollah, la 30 iulie.

Ibrahim Aqil - alias Tahsin - era căutat de către Statele Unite cu privire la rolul pe care l-a jucat în atentate vizând Ambasada Statelor Unite la Beirut în aprilie 1983, soldate cu 63 de morţi, şi vizând puşcaşi marini americani în octombrie 1983, soldate cu moartea a 241 de militari.

Americanilor le va fi astfel dificil să-şi critice aliatul israelian, în pofida faptului că l-au îndemnat la reţinere cu doar o zi în urmă.

Postul Hezbollah al-Manar a difuzat în direct imagini de la locul atacului, în care apare un imobil surpat şi ambulanţe care se precipită la locul atacului pentru a transporta răniţi pe tărgi.

Agenţia oficială libaneză de presă ANI precizează că ”un raid inamic a ţintit un partament într-un imobil rezidenţial, în zona al-Jamous, la periferia de sud” a Beirutului.

Mai multe articole despre:
ibrahim aqil ucis comandat hezbollah ucis