MENIU

Dacian Cioloș, scrisoare după acuzațiile că ar fi plecat din partid cu datorii de peste 30.000 de euro: „E o falsă dilemă”

Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a reacționat după acuzațiile lui Cătălin Drulă. Fostul lider al USR și alți foști parlamentari ar fi plecat din partid cu datorii de peste 30.000 de euro. Concret, datoriile ar fi venit din neplata unor cotizații. Conform unei decizii a partidului, toți parlamentarii și europarlamentarii trebuie să cedeze către partid 10% din venitul lor. 

Într-o scrisoare trimisă către presă, Dacian Cioloș i-a răspuns actualului președinte interimar al USR care l-a acuzat că ar fi plecat cu datorii de peste 30.000 de euro.

„Discuția referitoare la cotizații lansată de actualul președinte interimar este una politică și are ca scop de a crea o falsă dilemă și de a arunca o pată negativă asupra celor care am demisionat din USR și am fondat REPER", se arată în scrisoarea trimisă de Dacian Cioloș.

Acesta a mai precizat că în perioada în care a fost președinte al USR a încercat să îi facă pe colegi să renunţe la cotizația fixă, explicând că „nu pot amesteca banii și funcțiile”.

„Imediat după ce am devenit președintele USR și am aflat de această practică, am solicitat o discuție pe această temă. (...) În ciuda eforturilor mele, la fel ca în multe alte cazuri, pe 16 Decembrie 2021, majoritatea din Biroul Național a votat împotriva propunerii mele, menținând cotizațiile obligatorii diferențiate pentru parlamentari și europarlamentari", se mai arată în scrisoarea trimisă de Dacian Cioloș.

Acesta mai notează în scrisoare că acest episod l-a făcut să-și analizeze viitorul în funcția de președinte al USR.

Reacția vine după ce Cătălin Drulă a acuzat că 5 europarlamentari, printre care și Dacian Cioloș, au plecat din partid fără a plăti cotizațiile.

„Noi, în USR, avem un sistem de cotizații diferențiat în care aleșii cu demnitatea publică au un prag mai ridicat și într-adevăr, în rândul colegilor europarlamentari care au plecat există o serie de restanțe”, a spus Cătălin Drulă, președinte interimar USR.

Legea privind finanţarea partidelor spune că nivelul cotizaţiilor, repartizarea şi utilizarea acestora se stabilesc prin hotărâri ale partidului politic, potrivit statutului. În România, sunt partide care percep o cotizație mai mare membrilor care ocupă o poziție publică. 

Mai multe articole despre:
usr bani datorii dacian ciolos scrisoare