MENIU

BLOCAJ uriaș în negocierile pentru polul de dreapta! Partidele cer RUPEREA liberalilor de PSD

Blocaj uriaș în negocierile pentru polul de dreapta! Partidele cer RUPEREA liberalilor de PSD/ Arhivă foto

Blocaj uriaș în negocierile pentru polul de dreapta! Partidele invitate la negocieri îi acuză pe liberali că sunt neserioși și că vor doar să se folosească de invitația la dialog ca să mimeze o rupere de PSD și să atragă electoratul de dreapta la alegeri. Între timp, social-democrații mimează și ei ruperea de liberali prin atacuri pe Facebook. 

Sursele Realitatea PLUS spun că partidele de dreapta sunt dispuse să participe la aceste discuții, însă odată ajunși la masa negocierilor, liderii de dreapta vor să le transmită libearlilor că sunt neserioși dacă vor continua cu această invitație fără să se rupă de PSD. 

Aceasta a fost, de altfel, principala condiție pusă inclusiv de cei din USR, care i-a supărat pe liberali. Sursele citate spun, însă, că și ceilalți lideri de dreapta își doresc același lucru - ca PNL să se rupă întâi de social-democrați. Spun aceștia că ar fi o invitație neserioasă atâta timp cât aceștia continuă să guverneze până la finalul anului cu PSD și, mai mult, că nu ar crede în această invitație la dialog și în promisiunile liberalilor că ar vrea să facă o guvernare de dreapta anul viitor, având în vedere că aceștia dau semnale că în continuare sunt apropiați de social-democrați. 

PNL vrea remanierea Guvernului! Rareș Bogdan: Executivul trebuie să fie mai energizat

Potrivit surselor menționate, cel mai probabil aceasta este, mai degrabă, o strategie a liberalilor prin care aceștia încearcă să dea impresia că se rupe de stânga și că sunt un partid mai apropiat de dreapta, astfel încât să atragă mai multe voturi la alegerile de anul acesta. 

Între timp, am văzut și din partea PSD un exercițiu de imagine similar, în care încearcă să se distanțeze de liberali, cel puțin în spațiul public. Un atac pe Facebook, spre exemplu, am văzu recent de la Marius Budăi, care a criticat această invitație a PNL pentru partidele de dreapta, numind acest așa-zis pol de dreapta "o alianță a sărăciei". 

Florin Roman, replică pentru Paul Stănescu, după atacul acestuia la liberali: „Ară politicile PSD-ului cu aceeași precizie cu care ara câmpurile”

Mai multe articole despre:
blocaj negocieri pol dreapta psd