MENIU

Se dau 3 zile libere de la serviciu pentru oamenii care suferă din iubire. Proiectul de lege, dur dezbătut

Un proiect de lege care propune trei zile libere pentru cei care suferă din dragoste după o despărțire a stârnit o controversă puternică. Deși inițiativa își propune să ajute angajații afectați emoțional, mulți critici consideră că sentimentele nu ar trebui să fie o problemă la locul de muncă. 

Ideea își are originea în Filipine, unde Ricardo Dublado, CEO al Hotelului Cebu Century Plaza, a oferit angajaților săi cinci zile libere pe an pentru a-și reveni după o despărțire, inspirat de propria experiență. Dublado a considerat că acest interval este suficient pentru a ajuta pe cineva să-și recapete echilibrul emoțional și să fie din nou productiv.

Zile libere pentru cine suferă din dragoste

Inspirat de această inițiativă, deputatul filipinez Lordan Suan a propus o extindere a acestui tip de concediu la nivel național, cu trei zile libere neplătite pentru toți angajații care trec printr-o despărțire. Proiectul de lege a fost susținut de unele cercetări, cum ar fi un studiu realizat de Universitatea din Minnesota, care arată că 44% dintre persoanele intervievate au raportat o scădere a productivității după o despărțire, manifestând simptome precum depresie și dificultăți de interacțiune cu colegii.

Totuși, ideea a atras și multe critici, mai ales pe rețelele de socializare, unde unii utilizatori consideră că "problemele personale nu ar trebui să interfereze cu munca". De cealaltă parte, susținătorii proiectului argumentează că "sentimentele trebuie luate în serios", iar o inimă vindecată contribuie la o productivitate mai bună.

Sărbători naționale şi locale ciudate respectate în toată lumea

1. Ziua națională a spaghetelor
2. Ziua națională a îmbrățișării
3. Ziua internațională a Nutellei
4. Ziua internațională a complimentelor
5. Ziua Super Mario
6. Ziua națională a fermoarului
7. Ziua fără vase murdare
8. Ziua panicii
9. Ziua internațională a spălatului pe mâini și Ziua Alfabetului sau ziua fără L