MENIU

TEMU are mari probleme într-o țară apropiată de România. Reclamația care ar putea costa scump gigantul comețului digital

Platformele chinezești de comertț digital se confruntă cu o serie de reclamații din întreaga lume

Platforma de e-commerce Temu este vizată de o nouă serie de reclamații, de acestă dată din Polonia. Oficiul pentru Concurență și Protecția Consumatorului -UOKIK a depus o plângere oficială împotriva Temu, acuzând-o de încălcarea directivei UE privind protecția consumatorilor în mediul digital. Dacă acuzațiile sunt confirmate, gigantul comerțului digital riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri pentru fiecare practică încălcată.

Potrivit UOKIK, una dintre principalele probleme este lipsa de transparență a platformei în relația cu consumatorii. Temu nu oferă informații clare despre identitatea vânzătorilor și despre responsabilitățile pe care le are platforma în raport cu aceștia. În unele cazuri, informațiile necesare pentru cumpărători sunt greu de accesat sau sunt prezentate chiar în limba chineză, ceea ce îngreunează procesul de cumpărare.

Probleme pentru cei care cumpără de pe Temu și Shein. Comisia Europeană lansează ofensiva împotriva celor două site-uri chinezești

„Consumatorii trebuie să știe clar cu cine încheie contractul, unde să returneze produsele și cui să adreseze reclamațiile. Aceste informații trebuie să fie disponibile înainte de finalizarea unei comenzi online, iar lipsa lor poate afecta decizia de cumpărare." a precizat șeful instituției.

Shein a dat în judecată Temu. Noii giganți ai fashion-ului ieftin nu mai au loc unul de altul

Conform legislației UE, consumatorii trebuie să fie informați din timp dacă încheie un contract cu un antreprenor, indiferent de unde este el localizat, și să înțeleagă clar care sunt obligațiile părților implicate. Un alt aspect contestat este legat de modul ambiguu în care Temu afișează butonul de comandă.

Temu, o expansiune agresivă marcată de scandaluri

Succesul Temu pe piețele internaționale s-a datorat unei strategii agresive de expansiune, dar această creștere rapidă a venit la pachet cu numeroase controverse. Platforma a fost frecvent acuzată că nu respectă reglementările legale în vigoare și că evită standardele impuse de diverse piețe. Astfel, în multe țări, Temu se confruntă cu investigații riguroase privind practicile sale comerciale.

Mai multe articole despre:
Polonia Temu reclamatie cifra de afaceri china