MENIU

Decizie crucială luată de Guvern pentru impozitul pe clădiri și teren. Ce se va întâmpla cu dările plătite de români la stat

Decizie crucială luată de Guvern pentru impozitul pe clădiri și teren

Guvernul a stabilit miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că actualul sistem de calcul al impozitului pe clădiri şi al impozitului pe teren se va menţine până la începutul anului 2026.

Astfel, Executivul a aprobat prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispoziţiilor referitoare la impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren prevăzute de OG nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, de la data de 1 ianuarie 2025 la data de 1 ianuarie 2026.

"Pentru implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliară va fi înfiinţată în cadrul Ministerului Finanţelor o structură de specialitate, potrivit recomandărilor instituţiilor internaţionale ce au acordat asistenţă tehnică - Banca Mondială şi FMI. Implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliară reprezintă un angajament asumat prin PNRR", se arată în comunicat. 

Cum și-a pierdut un italian casa și economiile de-o viață pentru o escortă româncă. Femeia i-a „vândut” o adevărată poveste lacrimogenă