MENIU

„România prosperă și sigură”. Nicolae Ciucă își lansează programul prezidențial: Vedem ascensiunea populismului și extremismului în Europa. Valorile democratice sunt amenințate. În România, această amenințare are un nume, coaliția toxică dintre PSD și AUR - VIDEO

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a lansat miercuri programul prezidențial, într-un eveniment politic de excepție care are loc în Capitală. Liderul liberal a declarat că este onorat de această nominalizare și responsabilizat să câștige președinția României. În acest context, Ciucă a indicat "coaliția toxică dintre PSD și AUR, care deschide ușa influențelor străine” drept cea mai mare amenințare ce se poate materializa dacă forțele de dreapta nu se unesc.

Programul expune o viziune prezidențială, nu de prim-ministru, programul de guvernare al PNL urmând să fie lansat peste două săptămâni.

PRINCIPALELE DECLARAȚII:

"PNL a făcut istorie si a făcut istorie în momentele importante ale Românie. De aceea, trebuie să reflectăm la ceea ce aveam de făcut de acum înainte.Am servit cu credință drapelul României, pe care-l port în inimă și astăzi.

Port pe umeri o nobilă responsabilitate care mă obligă și mă onorează: aceea de a câștiga președinția României!

România poate și trebuie să transforme amenințările în oportunități, poate și trebuie să transforme crizele și avantaje, poate și trebuie să transforme dificultățile în ocazii de dezvoltare, iar pentru asta este nevoie de un președinte adevărat. Președintele are cel mai mare rang politic și cea mai mare putere simbolică. Nimeni în afara președintelui României nu poate genera și susține mai eficient o viziune de dezvoltare. Nici o altă funcție politică nu are creditul moral și capacitatea de a împinge înainte un program național ambițios și de lungă durată. Președintele poate unifica societatea în jurul unui pact național, o poate unifica în jurul unei strategii naționale de dezvoltare. Președintele poate presa guvernele să se țină de termene și să respecte angajamentele. Ei bine, când voi fi președintele României, exact asta am de gând să fac.

Vedem ascensiunea populismului și extremismului în Europa și, desigur, în alte părți ale lumii, valorile democratice sunt amenințate, ordinea mondială este în pericol. În România, această amenințare are un nume, coaliția toxică dintre PSD și AUR, un PSD aurit care deschide ușa influențelor străine și aduce declin economic țării noastre. Este rolul nostru, cel mai mare partid liberal de dreapta, să oprim acest lucru. Am jurat să protejez țara noastră și aceasta e cea mai bună modalitate în care o pot face. Putem opri această amenințare și să ajutăm țara noastră să prospere. Aceasta este esența programului meu prezidențial, România trebuie să transforme crizele în avantaje, dificultățile în ocazii de dezvoltare, iar pentru asta, dați-mi voie să vă spun, e nevoie de un președinte adevărat.”, a spus Nicolae Ciucă.

MESAJ PENTRU PRIMARII CAPITALEI

„Obiectivul meu esențial este să îmi exercit mandatul de președinte pentru a relansa încrederea. Văd încrederea ca fundament al democrației, ca bază a libertății omului. Voi lucra convins că am datoria de a nu pierde încrederea românilor și de a câștiga încrederea celor care nu m-au votat. În ceea ce privește funcția de mediere între stat și societate, voi acționa mereu cu convingerea că statul trebuie să convingă societatea, nu invers. Un președinte trebuie să inspire, să ofere direcție și să fie implicat. Voi fi un președinte activ, constructiv și responsabil, oferind direcție pe marile teme de preocupare pentru români. Am spus că voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor, domnule primar Ciucu, domnule primar Nicușor Dan“, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

 

Nicolae Ciucă prezintă o viziune de dreapta despre viitorul României, axată pe patriotism, respectul față de tradiții, susținerea clasei de mijloc, a familiilor și comunităților locale, stimularea economiei private și consolidarea orientării euroatlantice a țării.

 

Potrivit programului prezidențial, prioritățile lui Nicolae Ciucă sunt:

- valorificarea poziției geostrategice a României, în regiune, în NATO și UE, inclusiv independența energetică, protejarea și exploatarea resurselor naturale ale țării noastre

- democrație, libertate și o justiție corectă și eficientă care respectă drepturile individului

- prosperitate și un model economic liberal bazat pe susținerea clasei de mijloc și a mediului de afaceri

 

- susținerea familiilor, comunităților și a identității naționale

- un stat eficient și corect în slujba cetățenilor, cu marile sisteme publice reformate

Lansarea candidatului liberal al președinția României are loc cu două zile înainte de startul oficial al campaniei prezidențiale, care va avea loc pe 25 octombrie.

„România prosperă și sigură”. Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă

Prioritățile lui Nicolae Ciucă sunt:

- Valorificarea poziției geostrategice a României, în regiune, în NATO și UE, inclusiv independența energetică, protejarea și exploatarea resurselor naturale ale țării noastre

 

  • Una dintre prioritățile programului prezidențial este consacrarea României ca pilon de stabilitate, echilibru, securitate în Europa Centrală și de Est, la Marea Neagră și în Balcanii de Vest.
  • România a fost invitată să adere la OCDE în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă. Acest proces se va finaliza și România va deveni membru cu drepturi depline în clubul celor mai puternice economii ale lumii în mandatul de președinte al lui Nicolae Ciucă.
  • Influența României în UE trebuie să reflecte ponderea și puterea țării noastre - a 6-a ca mărime din Uniune. Nicolae Ciucă va lupta pentru interesele românilor în Europa.
  • România va continua să investească în industria de apărare și dotarea armatei. Un stat puternic care își ține cetățenii în siguranță are nevoie de o armată puternică.
  • O Românie prosperă și sigură este independentă energetic, își protejează și prelucrează resursele naturale. Investițiile în resurse tradiționale și în surse regenerabile sunt esențiale pentru a asigura aprovizionarea durabilă cu energie.
  • România va fi un hub de independență energetică în regiune.
  • Nicolae Ciucă va proteja interesele naționale, mai ales în domeniul exploatării și folosirii resurselor naturale ale României în beneficiul cetățenilor români. Resursele naturale ale României nu pot fi folosite decât în interesul creșterii bunăstării poporului român.

 

- Democrație, libertate și o justiție corectă și eficientă care respectă drepturile individului

 

- Prosperitate și un model economic liberal bazat pe susținerea clasei de mijloc și a mediului de afaceri

 

Nicolae Ciucă este președintele care va susține dezvoltarea clasei de mijloc, antreprenorii și inovația.

 

  • PNL și Nicolae Ciucă susțin păstrarea cotei unice și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru microîntreprinderi. Prin modelul economic liberal vom crea 400.000 locuri de muncă până în 2028.
  • Ne asumăm obiectivul ca România să atingă 90% din media europeană a PIB-ului per capita raportat la puterea de cumpărare până în 2030.
  • Nicolae Ciucă susțin inițiativele inovatoare în sectoarele IT, energii regenerabile și industrie manufacturieră avansată.
  • Satul este parte a identității noastre. Nicolae Ciucă va propune un pact pentru satul românesc, care să integreze potențialul cultural și patrimonial al satului românesc cu cel economic. Fiecare comunitate rurală trebuie să aibă șansa la prosperitate.

 

 - Susținerea familiilor, comunităților și a identității naționale

  • Trebuie să ne protejăm copiii de abuzuri, violență, droguri, să le oferim oportunități de educație și să le creăm un viitor mai bun. Aceasta va fi o prioritate pentru Nicolae Ciucă.
  • Un reviriment demografic este posibil, mai ales prin viața de familie. Ca președinte, va coordona o comisie prezidențială pe tema scăderii demografice, pentru a găsi soluțiile potrivite acestei provocări.

 

- Un stat eficient și corect în slujba cetățenilor, cu marile sisteme publice reformate

  • Ca președinte, Nicolae Ciucă se va asigura că statul lucrează în slujba cetățenilor. Statul nu are voie să fie o povară sau un inamic al mediului de afaceri.
  • România are nevoie de un sistem de sănătate eficient și echitabil. Ca președinte, Nicolae Ciucă va facilita dialogul între instituții, medici, pacienți, mediul privat și toți actorii sociali interesați pentru investiția în infrastructura de sănătate, pentru campanii naționale de conștientizare și prevenție, pentru îmbunătățirea standardelor medicale.
  • Școala românească nu trebuie să producă doar competențe și abilități, ci și caractere. Acest lucru nu se poate clădi decât în relație directă cu familiile elevilor și alături de comunitatea locală. Nicolae Ciucă sprijină sprijini extinderea programului ”Masă sănătoasă” în tot sistemul de învățământ

TEXTUL INTEGRAL AL PROGRAMULUI.

Mai multe articole despre:
Romania prospera sigura Nicolae Ciuca lnsare program