MENIU

Președintele PPE, șefa Parlamentului European și experți americani în securitate, mesaje la evenimentul de lansare a programului prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Singurul candidat care poate conduce cu succes România prin actualele provocări de securitate”

, lansarea programului prezidențial al lui Nicolae Ciucă a reunit figuri de marcă precum președintele Partidului Popular European (PPE), șefa Parlamentului European și experți din Statele Unite în domeniul securității. Evenimentul a subliniat susținerea internațională pentru candidatul Ciucă, prezentat ca fiind „singurul candidat care poate conduce cu succes România prin actualele provocări de securitate.” Mesajele transmise de liderii europeni și experții americani au avut rolul de a întări că România are nevoie de o conducere fermă și bine pregătită pentru a naviga prin tumultul geopolitic actual, accentuând astfel importanța alegerilor în contextul stabilității și prosperității naționale.

Manfred Weber, președintele PPE: Nicolae Ciucă este singurul candidat care poate conduce cu succes România prin actualele provocări de securitate

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (PPE), a subliniat importanța unui lider capabil să ghideze România în această perioadă tumultoasă. Potrivit lui Weber, Nicolae Ciucă reprezintă candidatul ideal pentru a ghida România prin aceste vremuri tulburi. Asemenea provocări, de la tensiunile din Ucraina la influențele externe în Republica Moldova și situația instabilă din Orientul Mijlociu, necesită nu doar o viziune clară, ci și abilitatea de a acționa eficient. În opinia lui Weber, Ciucă aduce o combinație de experiență și determinare, esențială pentru a asigura un viitor stabil și sigur României.

„Dacă privesc situația din România, dacă privesc situația din întreaga regiune, amenințările din Ucraina, interferențele rusești în Republica Moldova, situația din Orientul Mijlociu, sunt profund convins că Nicolae Ciucă este singurul candidat care poate conduce cu succes România prin aceste provocări de securitate în viitor. 
PNL a fost întotdeauna partidul locurilor de muncă, al creșterii economice, al IMM-urilor și al antreprenorilor. În timp ce populiștii, extremiștii și euroscepticii nu au nicio soluție, oamenii din Uniunea Europeană au acordat Partidului Popular European un mandat puternic de a conduce. 
În Europa, Partidul Popular European este partidul primarilor. În România, PNL este partidul primarilor. 
Așteptăm cu nerăbdare ca președintele României pentru următorii cinci ani să fie Nicolae Ciucă.
Mult succes, Nicolae! Poți conta pe sprijinul PPE pentru viziunea ta de a modela viitorul României. Mult succes tuturor colegilor tăi din PNL care candidează la alegerile parlamentare. PPE va fi alături de voi”, a spus președintele celui mai mare partid din UE în mesajul transmis în timpul evenimentului.

Șefa Parlamentului European: Am admirat întotdeauna la Nicolae Ciucă angajamentul său, respectul pentru valorile democratice și eforturile sale de a consolida vocea României în Europa

 Roberta Metsola, șefa Parlamentului European, a subliniat importanța angajamentului și viziunii lui Nicolae Ciucă pentru România și Europa. Apreciind dedicarea acestuia față de valorile democratice și eforturile de a amplifica vocea României pe scena europeană, Metsola evidențiază, de asemenea, abilitatea lui Ciucă de a asculta și de a răspunde nevoilor cetățenilor, prin politici concrete menite să îmbunătățească viețile oamenilor. 

”La ultimele alegeri europene din iunie, România și românii s-au ridicat la înălțimea așteptărilor cu o participare impresionantă. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru munca neobosită pe care ați depus-o pentru a ieși la vot. Datorită vouă, România a reușit. 
Și totuși există încă provocări cu care ne confruntăm. Vedem cu toții războiul Rusiei împotriva Ucrainei și repercusiunile și impactul acestuia în Europa, în special în țările vecine, precum România.
În aceste vremuri dificile, oamenilor le pasă de securitatea și prosperitatea lor, își fac griji pentru siguranța lor, pentru protejarea drepturilor lor și cu privire la posibilitatea de a-și încălzi casele și de a ajunge cu salariile la sfârșitul lunii.

În aceste momente, leadeship-ul contează. L-am cunoscut pe Nicolae Ciucă, mai întâi ca prim-ministru al României, iar mai târziu ca și coleg, în calitate de președinte al Senatului României. În tot acest tip am admirat întotdeauna angajamentul său, respectul pentru valorile democratice și eforturile sale de a consolida vocea României în Europa.

În calitate de președinți ai Parlamentelor noastre, înțelegem greutatea responsabilității pe care o purtăm, de a ne asculta cetățenii, de a-i înțelege și de a lucra la politici care îmbunătățesc viața oamenilor. Nicolae Ciucă a demonstrat în mod constant capacitatea de a face acest lucru. Încă o dată, leadership-ul contează”, a transmis Roberta Metsola.

Matthew Kroening: Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă,  am avut discuții despre securitate de-a lungul timpului

Matthew Kroenig, expert american în securitate națională și politică externă, participă la evenimentul de lansare a programului prezidențial al lui Nicolae Ciucă. Profesorul universitar, a mărturisit că a venit pentru că a avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă, în perioada în care era ofițer activ și că au avut discuții despre securitate de-a lungul timpului.

"Mulțumesc lui Nicolae Ciucă pentru oportunitatea de a fi aici. Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă,  am avut discuții despre securitate de-a lungul timpului. Am fost rugat să vorbesc despre securitate internațională în această seară.

România este un partener important pentru NATO, inclusiv prin poziția la Marea Neagră  și nu putem să ii permitem Rusiei sa câștige, Ucraina trebuie susținută.

SUA trebuie să livreze României ce a promis, în materie de armament. Va mulțumesc pentru procentul alocat din PIB pentru apărare, noua țintă ar trebui sa fie 3% din PIB.

„România prosperă și sigură”. Nicolae Ciucă își lansează programul prezidențial - LIVE TEXT

Este o listă lungă să ajungem acolo trebuie o cooperare bună. 

Fie că vom avea pe președintele Harris sau pe președintele Trump, vă puteți baza pe aliații NATO.

Mulțumesc României pentru tot ce face pentru a apăra lumea liberă", a afirmat Matthew Kroenig, specializat în strategia nucleară și relațiile internaționale. Profesor la Universitatea Georgetown și director adjunct al Centrului Scowcroft pentru Strategie și Securitate din cadrul Atlantic Council, Kroenig a publicat numeroase lucrări despre armele nucleare și strategia globală. El a fost consilier pentru Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este cunoscut pentru susținerea unei strategii ferme în politica de apărare și securitate a SUA.