MENIU

Scene explicite de sex și masochism pe scena operei. Mai mulți spectatori au avut nevoie de îngrijiri

O seară la operă sugerează eleganță și bun gust. Nu de așa ceva au avut parte cei care și-au cumpărat bilete la reprezentația cu spectacolul de operă „Sancta”, la opera din Stuttgart. Numeroasele scene de nuditate și sex transgresiv s-au dovedit atât de deranjante, încât 18 oameni au acuzat stări de greață și leșin, iar 3 dintre spectatori au avut nevoie de asistență medicală serioasă.

Punerea în scenă, semnată de o coregrafa austriacă, prezintă în mod „radical” corpurile feminine și incorporează cascadorii dureroase. Ea prezintă scene de dragoste între femei, „cu o claritate provocatoare”, în timp ce „ridiculizează ritualurile creștine și denunță opresiunea sexuală”, scrie Der Spiegel.

Chiar dacă spectatorii au fost avertizați asupra conținutului ce poate fi ofensator sau șocant di punct, unii spectatori nu s-au dovedit atât de pregătiți să suporte imaginile de pe scenă. Unii dintre ei s-au plâns de greață, a declarat purtătorul de cuvânt al Operei de Stat. În trei cazuri a trebuit chemat un medic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, în ciuda acestor reacții nu se va schimba nimic în ceea ce privește cele 5 reprezentanții planificate.

 

Mai multe articole despre:
sex lesbian spectatori oripilati ingrijiri medicale