MENIU

Atac israelian masiv asupra Beirutului. Zeci de morți și răniți. A fost vizat cartierul general al Misiunii ONU - VIDEO

Cel puţin 18 oameni au murit și aproape 100 au fost răniți în urma atacurilor israeliene de joi, care au vizat cartiere dens populate din Beirut.  ONU acuză faptul că tirurile ar fi vizat și cartierul general al Căştilor Albastre (FINUL) din Liban.

Raidurile aeriene israeliene se concentrează în principal în sudul şi estul Libanului, dar şi la periferia de sud a Beirutului, un bastion al Hezbollah, unde armata israeliană a dat joi seara un nou ordin de evacuare.

 

 

Un fotograf AFP aflat la faţa locului a văzut două clădiri vechi surpându-se, în apropiere de cartierul rezidenţial dens populat Ras al-Nabeh.

În imagini surprinse joi seara apar două coloane de fum deasupra capitalei libaneze cu şase milioane de locuitori, iar un oficial în domeniul securităţii a declarat sub protecţia anonimatului că ”două locuri au fost vizate”.

O jurnalistă AFP a auzit trei explozii, în timp ce sirenele ambulanţelor răsunau în diverse cartiere.

Începând de la 23 septembrie, data la care Israelul a declanșat un război împotriva mişcării islamiste libaneze proiraniene Hezbollah în Liban, peste 1.200 de oameni au fost uciși, iar peste un milion s-au regugiat .

Mai multe articole despre:
atac israelian beirut morti raniti sediul ONU; razboi