MENIU

Statul Islamic caută neveste pentru luptătorii de pe front

Statul Islamic a început să recruteze femei, pentru a se mărita cu luptătorii de pe front și pentru a naște copii, ca parte a unei strategii de întemeiere a statului, prin intermediul mesajelor postate pe rețelele de socializare, scrie Los Angeles Times. 

"Ei gândesc Statul Islamic ca pe o țară care are nevoie de femei", spune Rita Katz, directorul SITE Intelligence Group, care monitorizează activitățile online ale organizațiilor militante islamiste. "Mesajul este: vino să te măriți imediat, să ai copii și să gătești", spune Katz, potrivit Ziare.com

Chiar înainte de ridicarea Statului Islamic, grupuri mici de femei, cele mai multe din Europa, au inceput să sosească în anumite părți din Siria, ca soții ale luptătorilor străini. Astfel, folosind rețelele de socializare prin care au fost atrași deja mii de luptători din toata lumea, membrii grupului încurajează acum femeile să călătorească în Siria, pentru a începe o familie, iar numărul acestora este în creștere.

Informările pe care le face Statul Islamic înfățișează o națiune în formare, cu propriile instituții de guvernământ, programe școlare și legislație. Există, totodată, și sugestii potrivit cărora femeile pot deveni profesoare, asistente medicale sau medici. Unii dintre locuitori Statului Islamic au raportat, deja, că femeile care trăiesc în zonele controlate de ISIL nu au voie să iasă din case, fără un însoțitor de sex opus și că riscă arestarea sau biciuirea, dacă sunt prinse singure.

 

Mai multe pe Ziare.com