MENIU

Drapelul Ucrainei, arborat în centrul Moscovei

Drapelul Ucrainei a fost arborat în centrul Moscovei

Autorităţile de la Moscova s-au trezit cu drapelul ucrainean pe una din cele mai importante clădiri din centrul oraşului. Steagul a fost arborat în vârful unui imobil construit pe vremea dictatorului Iosif Stalin, scrie Agerpres.

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colțuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri din centrul capitalei ruse. În plus, aceştia au vopsit în albastru o parte din steaua ce aminteşte de perioada sovietică, relatează Interfax. 

Potrivit presei internaţionale, mai mulţi indivizi au urcat pe o scară interioară până la ultimul etaj al clădirii de pe cheiul Kotelniceski. Cu ajutorul unor echipamente speciale, aceştia au fixat steagul ucrainean de turnul clădirii.

"Se pare că steaua trebuia să fie zugrăvită în culorile drapelului ucrainean, dar nu au mai avut timp să facă aceasta", a indicat pentru Interfax un responsabil din serviciile speciale ale capitalei ruse.

Drapelul național ucrainean a fost dat jos la scurt timp de angajați ai primăriei Moscovei.

Ulterior, mai mulți tineri cu echipament de alpinism au fost conduşi la o secţie de poliţie din zonă. Ei sunt suspectaţi că ar fi avut legătură cu apariția steagului galben-albastru ucrainean pe clădirea-turn. Persoanele reţinute sunt cetățeni ruși, rezidenți în Moscova sau suburbii, scriu agențiile ruse de presă.

Incidentul a fost relatat de mass - media din Rusia ca fiind un gest provocator în condițiile în care relațiile dintre Rusia și Ucraina traversează o perioadă extrem de tensionată pe fondul insurecției proruse din estul Ucrainei și al anexării Crimeii de către Rusia. 

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia Ucraina drapel