MENIU

Două femei au fost date jos dintr-un avion din cauza vestimentației: „Ne-au tratat ca pe niște infractori”

Teresa Araujo, o bloggeriță de călătorii de 34 de ani, și prietena sa, Tara Kehidi, de 30 de ani, au fost scoase dintr-un zbor al companiei Spirit Airlines, după ce au fost acuzate că nu respectă „codul vestimentar” impus de linia aeriană. 

Incidentul s-a petrecut pe 5 octombrie, în timp ce cele două femei se îndreptau de la Los Angeles la New Orleans pentru a sărbători ziua de naștere a Tarei. Potrivit CNN și ABC, cele două femei au fost abordate de un însoțitor de zbor care le-a cerut să-și acopere busturile.

Ce au povestit cele două femei mustrate

Teresa și Tara au relatat întâmplarea pe rețelele sociale, afirmând că li s-a spus că sunt „prea fierbinți” și că trebuie să își ia bluzele. Deși au încercat să se conformeze, însoțitorul le-ar fi spus că „este prea târziu” și le-a avertizat că vor vedea ce urmează. Când aeronava era gata de decolare, stewardesa le-a informat că trebuie să părăsească avionul. Avionul s-a întors la poartă, iar cele două au fost debarcate. Teresa a declarat ulterior: „Ne-au tratat ca pe niște infractori”.

Ulterior, Teresa a explicat pe rețelele sociale: „Am avut parte de o experiență traumatizantă pe zborul 387 de la LAX către New Orleans. Am fost hărțuite de un însoțitor de bord care ne-a cerut să ne acoperim busturile. Alți pasageri au încercat să ne apere, dar însoțitorul ne-a amenințat că, dacă nu vom pleca de bunăvoie, va chema poliția”.

Cele două femei au fost nevoite să cumpere bilete noi, plătind fiecare 1.000 de dolari pentru a putea ajunge la destinație. Teresa a filmat o parte din incident și a distribuit o fotografie cu ținutele lor, susținând că Spirit Airlines nu le-a oferit o alternativă la zborul pierdut și că informațiile furnizate de companie au fost false. „Poliția ne-a spus că avem dreptate și că nu ar fi trebuit să fim obligate să părăsim avionul”, a adăugat ea, menționând că intenționează să acționeze compania în instanță.

În urma incidentului, Spirit Airlines a emis un comunicat în care a afirmat că toți pasagerii trebuie să respecte standardele de ținută stipulate în contractul lor de transport, însă au declarat că investighează situația și sunt în contact cu Teresa și Tara pentru a clarifica lucrurile.

Mai mult, Teresa a dezvăluit că 16 pasageri aflați la bordul aceluiași zbor au depus plângeri împotriva Spirit Airlines, susținând că cele două femei au fost tratate incorect.