MENIU

Toată lumea o ignoră, dar omoară mii de oameni! Despre ce boală periculoasă este vorba

Depresia la persoanele peste 65 de ani depăşeşte o prevalenţă de 20% şi este una dintre cele mai importante şi frecvente afecţiuni ale populaţiei vârstnice.

Afecţiunile somatice cronice sunt un tovarăş de drum nedorit al vârstei înaintate. Dintre acestea cele mai frecvente sunt hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, diabetul, accidentele vasculare, afecţiuni pentru care pacienţii vârstinici se adresează cu regularitate medicului de specialitate.Ele creează dizabilităţi, iar scăderea capacităţii de funcţionare obişnuită, poate fi factorul declanşator al unei depresii la vârstnici.

Depresia nu face parte din procesul de îmbătrânire

La această vârstă, depresia este trecută cu vederea şi nediagnosticată. Deşi, suntem obişnuiţi ca la vârstnici organismul să reacţioneze mai puţin prompt în faţa agresiunii factorilor patologici, depresia nu este o stare normală a procesului de îmbătrânire.

Persoanele mai puţin active, pe care familia le hiperprotejează, neimplicându-le în diferite activităţi, singurătatea, adesea întâlnită la acestea, prin pierderea partenerului, plecarea copiilor de acasă sau dimpotrivă, vârstnicii suprasolicitaţi,reprezintă candidaţii depresiei geriatrice.

Citiți continuarea pe doctorulzilei.ro...

Mai multe articole despre:
moarte boală depresia