MENIU

SURPRIZĂ la Miss America 2017: cine e concurenta care a câştigat coroana. Povestea sa e UNICĂ

Cara Mund, în vârstă de 23 de ani, o campioană națională la dans din Dakota de Nord, a fost încoronată duminică Miss America, devenind prima concurentă din acest stat care câștigă concursul de frumusețe vechi de aproape 100 de ani, relatează Reuters.

Cara Mund, din Bismarck, Dakota de Nord, o absolventă a universității Brown din Rhode Island care a fost admisă și la universitatea de drept Notre Dame, s-a antrenat timp de mai multe veri cu celebra companie de dans "The Rockettes", scrie Agerpres. 

La concursul de frumusețe au participat în total 51 de concurente, reprezentând cele 50 de state americane și districtul Columbia.

Cara Mund, care a adoptat fundația Make-a-Wish pentru copiii care suferă de boli care le pun viața în pericol drept platformă pentru competiție, a dansat pe melodia "The Way You Make Me Feel" la proba de talent a concursului. În cei 10 ani de când organizează strângeri de fonduri pentru Make-a-Wish, Mund a strând 80.000 de dolari, iar eforturile sale fiind recunoscute în 2011 şi de preşedintele Barack Obama. Mama tinerei este, spune ea, modelul său în viaţă, pentru că a fost diagnosticată cu cancer de trei ori şi şi-a învăţaţat fiica să facă toate eforturile şi să nu ia în seamă greutăţile. 

La sesiunea de întrebări și răspunsuri, tânăra a fost întrebată despre decizia SUA de a se retrage din acordul privind combaterea schimbării climatice de la Paris și a răspuns că, în opinia ei, este "o decizie proastă".

"Indiferent dacă crezi sau nu în schimbare climatică, trebuie să te afli la acea masă", a adăugat ea. Mund va urma Dreptul şi îşi doreşte să intre în politică. 

Mai multe articole despre:
0 Cara Mund miss sua 2017 make-a-wish