MENIU

Sorina Matei: Marele blat pentru distrugerea DNA: Băsescu, Tăriceanu și Ponta

Sorina Matei: Marele blat pentru distrugerea DNA: Băsescu, Tăriceanu și Ponta

Jurnalista Sorina Matei consideră că 3 dintre cei mai importanți politicieni și-au concertat atacurile împotriva DNA cu scopul de a o distruge, scrie stiripesurse.ro.

Matei e de părere că Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au același obiectiv: să scape de șefa DNA, de cea a ÎCCJ și să schimbe Codul de Procedură Penală și Codul Penal.

"Când scrie epistole către președintele Klaus Iohannis ca să fie rase din funcții procurorul șef DNA și președintele Curții Supreme, Călin Popescu Tăriceanu probabil stă sechestrat într-o capsulă a timpului din care, din 10 în 10 ani, mai aruncă cu cocktailuri Molotov în Justiție. Sau depinde când mai are Călin Popescu Tăriceanu niște nevoi personale, de grup de influență sau politice.

A fost întotdeauna un adversar al Justiției și, ca atare, face ce-a făcut mereu sau ce i se spune. De data aceasta însă, planul pare a fi mai amplu și aplicarea lui este în plină desfășurare. Tăriceanu, în cazul acesta, este doar buzduganul, politicianul care are suficient tupeu să arunce cu toate pietrele din dotare că să spargă geamurile Justiției.

Ca atare, Popescu Tăriceanu a făcut ieri apel la fostul președinte, Traian Băsescu, să i se alăture în demers, un alt “mare fan” al Justiției - DNA și Curte Supremă- din ultima vreme. Astăzi, la nivel public, Băsescu a refuzat "oferta". E cam greu să se asocieze în văzul lumii și cu Tăriceanu după ce s-a luptat cu el atâția ani", scrie Sorina Matei, pe blogul personal.